Hoppa till huvudinnehåll

Sportlovsorkestern - information för musiklärare

Sportlovsorkestern är en unik chans för länets alla musicerande ungdomar som vill prova på att spela i en symfoniorkester.

Eleverna i Sportlovsorkestern får spela under ledning av professionell dirigent, och med symfoniker i SON som coacher.

Du kan hjälpa till

2018 pågår Sportlovsorkestern 17-21 februari, och leds av dirigenten Simon Phipps.

Vi behöver din hjälp som musiklärare att hitta de duktiga ungdomar som har nått en sådan nivå i sitt musicerande att de nu är redo att ta steget till en symfoniorkester. Detta för att uppmuntra och inspirera dem att fortsätta sin musikaliska bana.

Anmälan till sportlovsorkestern görs på den särskilda elevsidan. Här kan musiklärare, musikledare samt elever hämta all information ni behöver: schema, repertoar, konserttider med mera.

Avgifter och boende

Deltagaravgiften är 900 kr och betalas av eleverna. Avgiften täcker coachning, lunch, mellanmål, tröja och kvällsaktiviteter. Sista anmälningsdag bestäms senare. För att delta i Sportlovsorkestern krävs att anmälningsavgiften är inbetald innan veckan startar.

För de elever som behöver logi kan vi erbjuda övernattning i Norrköping på hotell Princess, ett kvarter från konserthuset. Kostnaden för detta är 400 kr/natt och person i dubbelrum, inklusive frukostbuffé. Observera att hotellövernattning ej ingår i anmälningsavgiften. Hotellet bokas via SON. Eleven anger i anmälan om intresse finns för logi.

Så avgör du

För att du som musiklärare ska kunna göra en bedömning av vilka elever som kan komma ifråga för att delta i Sportlovsorkestern, presenteras repertoaren på elevsidan.

Det enda antagningsförfarande som görs är er bedömning av de enskilda musikeleverna. Anmälda elever får tillgång till nedladdningsbara noter via orkesterns eget planeringssystem Opas Online. Hör av dig till Kristina Holm Danielsson så får du också inloggningsuppgifter.

Kontaktuppgifter

Coacherna ur SON kommer vid behov att kontakta berörda musiklärare för att kunna dela in eleverna i stämmor. Därför är det viktigt att vi kan nå dig. Telefon/mobil och e-post till lärare är en obligatorisk uppgift i anmälan till Sportlovsorkestern.


Läs mer

Hitta hit

Konserthuset i Norrköping

Hitta hit, p-platser och kollektivtrafik.

Konserthuset

Pappersfabriken…

… som blev hem för en hel orkester.