Hoppa till huvudinnehåll

Pappersfabriken som blev konserthus

Louis De Geer Konsert & Kongress med konsertsalen De Geerhallen är hemmascen för Norrköpings Symfoniorkester.

Tengboms ofrivilliga konserthus

Louis De Geer konsert & kongress började sitt liv som pappersfabrik. Byggnaden uppfördes 1954, och ritades av arkitekt Ivar Tengbom som även skapade Stockholms Konserthus. Inte anade Tengbom att han i själva verket ritade ett konserthus till!

Industrilandskapet

Papperstillverkningen upphörde 1986. Sedan stod huset tomt, medan diskussionen pågick om vad som skulle göras med hela det gamla fabriksområdet i Norrköpings centrum. Beslutet att bygga konserthus i pappersfabriken blev starten på hela områdets utveckling. Nu är Industrilandskapet en attraktion i sig, med sina vattenfall, de ståtliga husen och ett sjudande kultur- och företagsliv.

Behöll industrikänslan

Konserthuset invigdes 1994. Arkitekterna gjorde en poäng av att bevara industrikaraktären. Den enda förändringen i fasaden är de stora fönster som låter besökarna se rakt ut över de brusande vattenfallen i Motala ström. I foajén finns till och med en kopia av en gammal pappersmaskin, så stor att en hel kontorsavdelning ryms där. Ny är förstås också själva konsertsalen De Geerhallen. Salongen med sina 1 300 platser som står som en hög cylinder mitt inne i byggnaden.

Utsikt värd ett besök

I Louis De Geer konsert & kongress finns flera andra salar för konferensbesökare. Bakom scenen ryms loger, notbibliotek och övningsrum för de 85 musikerna i SON och alla andra gästande artisterna. Och så den vackra foajén med sin fantastiska utsikt över Strömmen. Här finns restaurangen med lunchöppet alla veckodagar och flera barer öppna i samband med konsert. I Trozelligalleriet en trappa ned går det att duka upp för 1 100 middagsgäster.

Kom gärna hit och upplev en fantastisk miljö att gå på konsert i – eller titta förbi ändå, bara för att få uppleva Norrköpings vackra konserthus!

Ditt besök

Salongsplanen

Välj din biljettkategori och hitta din stol!

Ditt besök

Biljetter och priser

Hur du köper och vad det kostar