Hoppa till huvudinnehåll

Prisat projekt

Föregående Nästa

Nyinstiftat Allan-pris tilldelas The Allan Pettersson Project.

18 september 2017

Torsdagens konsert med Allan Petterssons andra violinkonsert på programmet blir lite extra festlig, då det tillkommer en prisutdelningsceremoni på scenen.

Det handlar om Allanpriset 2017, som tilldelas ”The Allan Pettersson Project”. Det nyinstiftade Allanpriset delas ut av det svenska Allan Pettersson-sällskapet till person, grupp av personer eller projekt som verkar för att sprida och öka intresset för Allan Petterssons musik genom exempelvis framföranden, inspelningar, seminarier eller forskning om tonsättaren och hans musik.

Valet för detta allra första pris föll alltså på The Allan Pettersson Project, och i sin motivation talar sällskapet om det hängivna engagemanget, och den enorma arbetsinsats som lagts ner för att dokumentera och sprida Allan Petterssons musik över världen genom konserter, postuma uruppföranden och inspelningar.

”The Allan Petterson Project” är ett samarbete mellan Norrköpings Symfoniorkester, dirigenten Christian Lindberg och BIS Records med slutmålet att samla Allan Petterssons samtliga symfonier i en CD-box, och att presentera den sjunde symfonin under en Europaturné 2018.


DelaLäs mer