Hoppa till huvudinnehåll

Dags för ViSON

Föregående Nästa

Ungdomarna tar över! Dags för ViSON i De Geerhallen, samarbetet mellan De Geergymnasiet Musik och symfoniorkestern. Stort bildspel!

26 januari 2015

Samarbetet mellan avgångsklassen från musikgymnasiet och SON är en riktigt fin tradition, som har pågått sedan 1998. Eleverna skriver manus och gör egna kompositioner och arrangemang, samt framför hela showen med både dans, sång och spel. Orkestern finns med hela tiden, både i förberedelserna och under framförandet.

- Vi har jobbat så smått hela tvåan, och nu under höstterminen har arbetet blivit riktigt intensivt, säger flöjtisten med mera Saga Fagerström som går i Es 12c, som klassen heter.

Musiken försvunnen

Föreställningarna har haft vitsiga namn med anspelningar på symfoniorkesterns logga genom åren, och årets är inte sämre. ViSON heter den, och är mycket riktigt en framtidsvision, en ganska dyster sådan, där musiken försvunnit från världen.

- Föreställningen handlar om en gala som är till för att ta tillbaks musiken, och vad som händer på vägen. Det var inte så lätt som man trodde, helt enkelt, säger Saga Fagerström.

Det är 31 elever som alla på något vis medverkar i föreställningen, både på och bakom scenen. Fram tills nu har repetitionerna ägt rum på De Geergymnasiet, med stolar som markerar scenen. Men nu har hela ensemblen flyttat in på stora scenen i De Geerhallen. Och bra går det.

- Trots att det inte är så lång tid kvar så känns det inte så stressigt under repetitionerna, säger Elin Peterson, en annan av eleverna, som både sjunger och dansar i föreställningen.

Jubileum på köpet

Som stöd har eleverna förstås sina lärare, och symfoniorkesterns producenter. Precis som i alla andra kulturproduktioner sker ändringar hela tiden.

- Vi får nya noter hela tiden, det kan hända sakar när som helst, säger Edvin Lagg som bland annat spelar trummor och bas i föreställningens kompband. Det är tur att skolan har varit öppen så mycket kvällarna så man kan öva när man vill.

ViSON ges först som fem välbesökta skolföreställningar. Lördag 31 januari blir det offentlig föreställning, som i år dessutom sammanfaller med De Geergymnasiet Musiks 30-årsjubileum. Räkna med massor av före detta elever i publiken, som dessutom kommer att medverka med sång från salongen!

BILDERNA: Stort bildspel från repetitionsarbetet på De Geergymnasiet och i De Geerhallen

 • Dags för ViSON
  Kör i snygga tröjor.
 • Dags för ViSON
  Victoria Lindström spelar både fiol och ABBA-Annifrid.
 • Dags för ViSON
  Sara Jaeger i bästa swingposen.
 • Dags för ViSON
  Kompet med Edvin Lagg på bas.
 • Dags för ViSON
  Elin Petersson i danstagen.
 • Dags för ViSON
  Saga Fagerström på flöjt, när hon inte dansar och sjunger.
 • Dags för ViSON
 • Dags för ViSON
  Christine Ringborg mitt i, längst fram Anna Ljusberg.
 • Dags för ViSON
  Hanna Anderberg körar.
 • Dags för ViSON
  ABBA-mössa under utprovning bakom scenen.
 • Dags för ViSON
  Emil Eliasson dirigerar ViSON.
 • Dags för ViSON
  Bang bang. Emelie Wästlund i Bond-tema.

DelaLäs mer

Vanliga frågor

Var? När? Hur?