Hoppa till huvudinnehåll

Fransk försmak i tv-rutan

Föregående Nästa

Christopher Wollter med i säsongspremiären av Gokväll, för att berätta om och sjunga ur den hyllade föreställningen "Brel möter Piaf" som han och Åsa Fång snart gör med SON.

14 januari 2015

Föreställningen ”Brel möter Piaf – rebellen och sparven” har spelats över 30 gånger, och setts av uppemot 15 000 personer.

Den resan berättade sångaren och skådespelaren Christopher Wollter om i säsongspremiären av magasinet ”Gokväll” i SVT1. Dessutom sjöng han sin favoritsång av Brel: Du får inte gå. Se klippet nedan!

Åsa Fång och Christopher Wollter har spelat tillsammans mycket.
- Vi gillar att jobba ihop och ville så gärna göra något eget tillsammans, och i samma veva fick jag en fråga av en producent att sätta upp en egen show, säger Christopher Wollter.

Blev direkt förälskad

Christopher medverkade i föreställningen ”Brel rakt in i hjärtat” på Vasateatern i Stockholm 2007. Det var då han fick upp ögonen för Brels texter.

- Jag blev direkt förälskad! Sångerna är odödliga! Så mycket humor, svärta och tolkningsutrymme i texterna.

Åsa Fång hade turnerat länge med en Piaf-föreställning när idén om den gemensamma showen dök upp.

- När vi lade ut Brels och Piafs låtar bredvid varandra såg vi att de kompletterar varandra, och att varje sång är som en liten teaterpjäs. Vi såg att vi kunde göra en föreställning med inte bara med bra låtar, utan även med tematiska sjok, säger Christopher Wollter.

Det blev en provföreställning – och en lyckad sådan.

Första gången med symfoniorkester

- Vi visste inte hur det skulle gå, men det blev fullsatt och succé, och nu har vi fortsatt att utveckla den.

Lördagen 7 februari kommer “Brel möter Piaf” till De Geerhallen och Norrköpings Symfoniorkester.

- Det är första gången vi gör den här föreställningen med fullstor symfoniorkester, och det ska verkligen bli jätteroligt, säger Christopher Wollter.


DelaLäs mer