Hoppa till huvudinnehåll

Hon blir ny orkesterchef i SON

Föregående Nästa

Marika Dahlbäck tillträder i oktober.

20 juni 2018

Norrköpings Symfoniorkester har rekryterat Marika Dahlbäck till orkesterchef och hon kommer att tillträda tjänsten i oktober.

Marika Dahlbäck är cellist i grunden och har under de senaste åren arbetat som frilansande musiker, pedagog, festivalarrangör och producent vid ett antal operaproduktioner, bland annat i Dalhalla, samt i Vattnäs konsertlada.

Bred erfarenhet

- Det ska bli oerhört spännande att få arbeta med en orkester på det här viset, för det är orkestermusik som är min hemmaplan, säger Marika Dahlbäck. Och jag känner mig hedrad över att få uppdraget som orkesterchef över en så fantastiskt fin orkester.

- Vi är oerhört glada över att kunna välkomna Marika Dahlbäck som orkesterchef till Norrköpings Symfoniorkester, säger orkesterns konstnärlige chef Henrik Marmén. Marika har en bred erfarenhet av branschen och att hon själv är musiker i grunden innebär att hon har en god insikt i musikernas arbetsmiljö och villkor. Hon blir ett viktigt tillskott i orkesterns administration och i ledningsgruppen för Scenkonst Öst.

  • Hon blir ny orkesterchef i SON
    Marika Dahlbäck blir ny orkesterchef för SON.

Dela