Hoppa till huvudinnehåll

Ledig tjänst

Föregående Nästa

Scenkonst Öst söker försäljnings- och kommunikationschef.

4 mars 2019

Scenkonst Öst skapar scenkonst med både bredd och spets och verksamheten är till för alla i Östergötland. Scenkonst Öst AB bildades 2016 och består av de konstnärliga verksamheterna Norrköpings Symfoniorkester och Östgötateatern med ung scen/öst. Organisationen består också av ett verksamhetsstöd omfattande avdelningar för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet. Vi har ca 200 anställda och lika många eller fler med anställning på visstid. Vi omsätter ca 200 mkr per år och våra ägare är Region Östergötland, Norrköpings kommun och Linköpings kommun.

Under vintern 2019 har vi omorganiserat vår försäljnings- och kommunikationsenhet och söker nu en ny chef till den nybildade enheten som kan bidra till att öka vår försäljning och våra externa intäkter samt vässa den interna och externa kommunikationen för Scenkonst Öst.

Är du rätt person?

Du som söker ska ha erfarenhet av försäljning och kommunikation, gärna i en konstnärlig verksamhet. Du har varit chef för liknande verksamhet i minst fem år och kan visa prov på att ha ökat försäljningen i den verksamhet du arbetat för. Vi ser gärna att du provat nya kanaler för försäljning och kommunikation och att du är innovativ och idérik.

Ett krav är att du har arbetat med digital kommunikation och ser möjligheter i att arbeta med nya medier så att du kan leda arbetet för att utveckla Scenkonst Öst med modern teknik. Du ska ha ett brett kontaktnät, gärna i regionen Östergötland. Du ska ha kunskap om offentlig verksamhet och förståelse för ett offentligt uppdrag.

 • Vi söker en ledare som är kreativ och modig och står för ett coachande och inspirerande ledarskap.
 • Du tycker om utvecklingsarbete, är analytisk och vet vilka strategiska beslut som måste fattas för att uppnå uppsatta mål.
 • Vi förutsätter att du är en god skribent och behärskar svenska och engelska språken väl.
 • Du har examen på högskolenivå med relevant inriktning eller motsvarande erfarenhet förvärvad på annat sätt.
Vad erbjuder vi?

Som medarbetare hos oss får du ett utmanande arbete i en spännande och kreativ miljö. Du kommer att leda och vara chef över en nybildad avdelning med ett tiotal engagerade och kompetenta medarbetare som är specialiserade inom försäljning, kommunikation, grafisk formgivning och marknadsföring. Avdelningen svarar för försäljning, kommunikation och marknadsföring för bolagets fyra varumärken Norrköpings Symfoniorkester och Östgötateatern med ung scen/öst samt Scenkonst Öst.

Våra värdeord mod, respekt och delaktighet står för bolagets gemensamma grund och förhållningssätt. Ditt uppdrag är att starta enheten, vars struktur är förhandlad, och att bilda en grupp som arbetar väl tillsammans. Du rapporterar till VD och ingår i bolagets ledningsgrupp.

Viktiga arbetsuppgifter är att:
 • Öka våra intäkter
 • Utveckla intern och extern kommunikation och nya kanaler för försäljning och kommunikation
 • Öka vår försäljning och externa finansiering
 • Utveckla kundupplevelsen för vår publik, till exempel serveringarna i verksamheterna
 • Leda arbetet i försäljnings- och kommunikationsavdelningen, vilket innebär budget- och personalansvar och att starta den nya enheten
 • Upprätta mål och strategier för försäljnings- och kommunikationsarbetet i organisationen och genomföra dessa i verksamheten
 • Stärka Scenkonst Östs varumärke
 • Delta i ledningsarbetet för Scenkonst Öst

Anställningsvillkor: 100 procent/heltid (provanställning på sex månader)

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse


Dela