Hoppa till huvudinnehåll

Mamma Mu och Kråkan bråkar igen

Föregående Nästa

SON gör fem fullsatta skolföreställningar med det kända radarparet. Se smakprov i videon!

21 april 2015

Den här veckan spelar Norrköpings Symfoniorkestern fem absolut fullsatta skolföreställningar av Mamma Mu och Kråkan, med syskonen Katti Hoflin och Carl Jakobsson i rollerna som kossan och kråkan.

Spelats i 11 år

Jujja och Thomas Wieslanders älskade radarpar dök upp som SON-produktion redan 2004 – även då med Katti och Carl i rollerna – och har sedan dess spelats av SON både som offentlig föreställning i De Geerhallen och på en omfattande turné i Sörmland med Scenkonst Sörmland som medarrangör. Tidigare i vintras plockade Dala-Sinfoniettan upp föreställningen och drog utsålda hus.

- Det är verkligen en seglivad produktion och väldigt rolig att vara med i, säger Carl Jakobsson.

Spelat i Hörsalen

Till vardags är Carl tubaist i Kungliga Hovkapellet. Det är alltså ingen tillfällighet att Mamma Mu är så slängd i att spela tuba. Och värt att nämna är att Carl spelat mycket med SON som frilansare, på Hörsalstiden. Men nu är det alltså dags att ställa sig på scenen med systern igen, iförd ko-kostym och balettkjol, för att bli uppläxad av syrran som spelar Kråkan.

- Katti och jag har ju gjort massor av barnproduktioner tillsammans, och då har det ofta varit så att jag varit den lite duktige storebrodern och hon lillasystern som jag ska lära saker. Men i den här föreställningen är det precis tvärtom, och det är kul, säger Carl Jakobsson.

Katti Hoflin är chef för Stockholms stadsbibliotek, men är för många känd som barnprogramledare för till exempel Bullen. Dirigent för Mamma Mu och Kråkan den här veckan är Jonas Nydesjö.

VIDEO: En liten bit ur skolkonserten Mamma Mu och Kråkan, som spelades in under turnén i Sörmland 2013, där huvudpersonerna presenterar orkesterns instrument.

  • Mamma Mu och Kråkan bråkar igen
    Carl Jakobsson - utan Mamma Mu-kostym.
  • Mamma Mu och Kråkan bråkar igen

Dela