Hoppa till huvudinnehåll

Storslam på Opus-listan

Föregående Nästa

Stenhammarstiftelsen och SON-solister på topp tio.

17 december 2018

Varje år presenterar den klassiska musiktidskriften Opus en lista med 20 personer eller företeelser som de tycker varit särskilt förtjänta under året som gått. Och det här året hittar man hela tre kopplingar till SON på de tio översta platserna.

Byström och Avemo

På plats ett och två på bästalistan ligger de världskända sopranerna Malin Byström och Kerstin Avemo. Båda har framträtt med Norrköpings Symfoniorkester under året; Malin Byström så sent som i november i ett nytt verk skrivet just för hennes röst av Britta Byström, och Kerstin Avemo som solist på 2018 års trettondagskonsert.

Ljus framtid för Stenhammartävlingen

På tionde plats återfinns Stenhammartävlingen, den tävling för unga sångare som vartannat år arrangeras i De Geerhallen. Tävlingen grundades för tolv år sedan av Sonja Stenhammar, och leds av henne. Till vårens sjunde upplaga av tävlingen fördubblades söktrycket jämfört med tidigare år, och det blev en ovanligt spännande final med Norrköpings Symfoniorkester på scenen bakom deltagarna. ”Vi gratulerar till framgångarna och spår en ljus framtid för Stenhammartävlingen” skriver Opus.

  • Storslam på Opus-listan
    Sonja Stenhammar är konstnärlig ledare för Stenhammartävlingen.

Dela