Hoppa till huvudinnehåll

Välkommen till en ny säsong!

Föregående Nästa

Musikupplevelser med passion och mästerskap - tillgängliga för alla!

4 maj 2018

Säsongen 2018/19 med Norrköpings Symfoniorkester innebär nya steg i en målmedveten och långsiktig strävan mot att göra oss ännu mer till hela Östergötlands symfoniorkester – och till en orkester på internationell toppnivå!

Programmet lägger särskilt fokus på några utvalda av de stora klassikerna. På så sätt får både publik och musiker möjlighet till fördjupning och renodling. Runt dessa byggs ett program där en mångfald tonsättare från olika epoker samsas med nutida kompositörer – inte minst våra egna svenska. Kvinnliga tonsättare har genom historien fått alltför lite uppmärksamhet. Det vill vi ändra på genom att lyfta fram både äldre mästerverk som fallit i oförtjänt glömska och nyskrivna verk av några av de främsta kompositörerna i vår tid.

Största omsorg har lagts vid att hitta de bästa tänkbara dirigenterna och solisterna, såväl kvinnor som män – under 2018/19 kommer vi att göra en mängd intressanta nya bekantskaper.

I ett spännande samarbete med kollegorna på Östgötateatern presenteras ”De gifta på Eiffeltornet”, med musik av tonsättargruppen Les Six och libretto av Jean Cocteau.

En helt ny abonnemangsserie startar i Crusellhallen i Linköping – SONs andra hemmascen. ”Kortklassiker” på onsdagar kl 18 erbjuder ett timslångt program på samma höga nivå som ”Förstklassiker”, den traditionella fredagsserien i Linköping. Gå på konsert på väg hem från jobbet, eller inled en trevlig onsdagskväll med musik!

Vid populärkonserter, utomhusframträdanden samt i konsertserien ”18.00 hos oss” vill vi på ett aktivt sätt bredda vårt utbud för att det ska finnas något för alla i vårt säsongsprogram. Här finns både klassisk underhållningsmusik, utomeuropeisk musik, pop och showbiz.

Ansvarig för programläggningen har varit Mats Engström, som varit tf konstnärlig ledare från maj 2017 till februari 2018. Vi tackar Mats för gott arbete och ett program som blir mycket inspirerande att förverkliga.

Det är med stolthet och glädje vi presenterar säsongen 2018/19 med Norrköpings Symfoniorkester!

Henrik Marmén, konstnärlig chef
Pia Kronqvist, vd

  • Välkommen till en ny säsong!
    Pia Kronqvist och Henrik Marmén. Foto: Björn Dahlgren

Dela