Hoppa till huvudinnehåll

Skolkonserter

Vi på SON tar emot nästan 20 000 barn & unga varje år i vår verksamhet. Alla besök på konserter och studiebesök är kostnadsfria. Välkommen med din klass du också!


SKOLKONSERTER HÖSTEN 2022

Vi fortsätter med vår skolgårdsuccé vecka 35!

Norrköpings Symfoniorkester tillsammans med Nassim Al Fakir bjuder på konsert även under vecka 35 runt om på skolgårdar i Östergötland.

Vi har erbjudit skolor i Östergötland vår skolgårdssuccé. Orkestern är på plats via en storbildsskärm och Nassim lovas dyka upp livs levande. Tillsammans bjuder vi på en fartfylld konsert där alla instrument presenteras och eleverna får sjunga och dansa med. Syftet är att ta oss ut till de skolor som inte har lika lätt att komma till oss och att presentera, påminna och visa upp vårt stora utbud av Unga & SON, där skolkonserter, studiebesök och Sportlovsorkestern bland annat utgör en stor del av vår verksamheten.

Hion om natten - En opera för barn och vuxna

Vecka 46 Årskurs 3-6 - Kostnadsfritt

I Hion får man inte vara vaken på natten. Därför sover alla i den lilla byn så länge mörkret vilar där utanför. Men Signa är inte som andra. En natt är hon uppe när alla ligger i sina sängar. Hon öppnar dörren och kikar ut – då, plötsligt, förändras allt. Välkomna till ett nutida musikdrama.

Musik Christoffer Nobin

Text Henrik Ståhl

Dirigent Christoffer Nobin

Regissör Henrik Ståhl
Berättare Claës Weinar

Kör från De Geergymnasiet Musik


Biljetter boka till Hion om natten här https://tix.se/sv/son/buyingflow/tickets/8931/

Vårens skolkonserter släpps i Augusti!

Gå på konsert och studiebesök digitalt

Vi har filmat en barnkonsert och ett lekfullt studiebesök som ni kan titta på i klassrummet via YouTube.

Konsert: Peter och vargen >>

Studiebesök: Filip och Filippa guidar barnen >>

Skolkonserter

Läs mer