Hoppa till huvudinnehåll

Sportlovsorkestern

Sportlovsorkestern 2022

Så här fungerar Sportlovsorkestern

Sportlovsorkestern är en kurs/lovaktivitet för ungdomar som bor i Östergötland och spelar orkesterinstrument. Den startade 2006, som ett samarbete mellan länets kulturskolor och Norrköpings Symfoniorkester med särskilt stöd av Region Östergötland.

Var: På SON:s hemmascen i De Geerhallen i Norrköping.

När: Sportlovsorkestern pågår fem dagar under första halvan av sportlovet. Kursen avslutas med två konserter inför publik, en i De Geerhallen och en på någon annan av länets scener, denna gång på Folkets Hus i Motala.

Hur: Deltagarna i sportlovsorkestern får jobba tillsammans med en professionell dirigent. Dessutom deltar tio musiker ur Norrköpings Symfoniorkester som coacher under speldagarna och delar med sig av sina erfarenheter och tips.

Ålder: De flesta deltagarna är mellan 12 och 19 år.

Repertoar: Repertoaren består av klassiska orkesterstycken som spelas av symfoniorkestrar världen över.

Kostnad: Deltagarna betalar en avgift för att delta i Sportlovsorkestern. Avgiften är på 900 kr och täcker coachning, luncher, mellanmål, orkestertröja och kvällsaktiviteter samt bussresa från Norrköping till konserten i Motala

Din instrumentallärare avgör:

Alla som bor i Östergötland, är över 12 år och spelar orksterinstrument har chans att vara med. Det är din lärare som avgör om du har nått den nivå som krävs för repertoaren. Tanken med Sportlovsorkestern är att inspirera dig till att fortsätta spela i orkester, och ge dig en inblick i hur det är att arbeta som professionell musiker.


Läs mer