Hoppa till huvudinnehåll

Påsklovsorkestern

Påsklovsorkestern 2022

Så här fungerar Sportlovsorkestern som i år blev Påsklovsorkestern!

Det är en kurs för ungdomar som bor i Östergötland och spelar orkesterinstrument.
Den startade 2006, som ett samarbete mellan länets kulturskolor och Norrköpings Symfoniorkester med särskilt stöd av Region Östergötland.

Var: På SON:s hemmascen i De Geerhallen i Norrköping.

När: Påsklovsorkestern pågår fredag till söndag innan påsklovet, 8-10/4. Kursen avslutas med en intern konsert i Flygeln för varandra och familj/vänner som vill komma och lyssna.

Hur: Deltagarna i påsklovsorkestern får spela under en professionell dirigent. Dessutom är musiker ur Norrköpings Symfoniorkester med som coacher under dagarna och delar med sig av sina erfarenheter och tips.

Ålder: De flesta deltagarna är mellan 12 och 19 år.

Repertoar: Repertoaren består av klassiska orkesterstycken som spelas av symfoniorkestrar världen över.
Tutti

Brahms: Akademisk festouvertyr

Alfvén – fyra låtar från Leksand

Avicii: Without you

Stråk

Sibelius: Andante festivo

Blås och slagverk

Walton: Spitfire Prelude

Kostnad: Deltagarna betalar en avgift för att delta i Påsklovsorkestern. Avgiften är på 500 kr och täcker hela kursen inkl. luncher, mellanmål och kvällsaktiviteter. Du betalar via faktura som SON skickar till dig/din målsman med post.

Logi:För dig som behöver logi finns det möjlighet att bo på hotell Best Western Princess till förmånligt pris. Hotellet betalas av kursdeltagaren, det finns 4-bäddsrum att dela på och såklart enkel/dubbelrum.

Noter: Noterna till Påsklovsorkestern får du själv ladda ned och skriva ut. För att komma åt noterna behöver du en inloggning som du får när du skickat in din anmälan.

Din instrumentallärare avgör:

Alla som bor i Östergötland, är över 12 år och spelar orksterinstrument har chans att vara med. Det är du tillsammans med din lärare som avgör om du har kommit så långt att du kan tillgodogöra dig
veckan på ett bra sätt. Tanken med Sportlovsorkestern är att inspirera dig till att fortsätta spela i orkester och ge dig en inblick i hur det är att arbeta som professionell musiker.


Läs mer