Hoppa till huvudinnehåll

Sportlovsorkestern

Sportlovsorkestern 2021 är inställd.

så här fungerar Sportlovsorkestern

Vi måste alltså ställa in Sportlovsorkestern 2021 men här kan du läsa hur den fungerar i vanliga fall.

Sportlovsorkestern är en kurs/lovaktivitet för ungdomar som spelar orkesterinstrument i kommunal kulturskola. Den startade 2006, som ett samarbete mellan länets kulturskolor och Norrköpings Symfoniorkester med särskilt stöd av Region Östergötland.

Var: På SONs hemmascen i De Geerhallen i Norrköping.

När: Sportlovsorkestern pågår fem dagar under första halvan av sportlovet. Kursen avslutas med två konserter inför publik, en i De Geerhallen och en på någon annan av länets scener, denna säsong Crusellhallen i Linköping.

Hur: Eleverna i orkestern får jobba tillsammans med en professionell dirigent. Dessutom deltar tio musiker ur Norrköpings Symfoniorkester som coacher under speldagarna, och delar med sig av sina erfarenheter och tips.

Ålder: De flesta deltagarna är mellan 12 och 19 år.

Repertoar: Består av klassiska orkesterstycken som spelas av symfoniorkestrar världen över.

Kostnad: Eleverna betalar en avgift för att delta i Sportlovsorkestern. Avgiften är på 900 kr och täcker coachning, luncher, mellanmål, orkestertröja och kvällsaktiviteter samt bussresa från Norrköping till konsert på annan ort.

Musikläraren avgör

Alla som är elever i någon av länets kommunala kulturskolor har chans att vara med. Det är din lärare i Kulturskolan som avgör om du har nått den nivå som krävs för repertoaren. Tanken med Sportlovsorkestern är att inspirera dig som elev till att fortsätta spela i orkester, och ge dig en inblick i hur det är att arbeta som professionell musiker.


Läs mer