Hoppa till huvudinnehåll

18.00 hos oss med Swing Sling Brass

18.00 - onsdag 4 maj 2022
De Geerhallen


Föregående konsert Nästa konsert

Brassmusik för framtiden!

18.00 hos oss är kortare konserter under lättsamma former, perfekta att slinka in på efter dagens aktiviteter. De är ungefär en timme långa, ges vanligtvis på en onsdag kl 18.00 i De Geerhallen.


SONs trumpetare Elias Svanberg med kollegor bjuder på en oförglömlig 18.00 HOS OSS. Inga dirigenter eller notställ, bara massor av musik. Nytt och gammalt, fint och fult, skratt och tårar huller om buller, och allt på ett alldeles eget sätt. Brassmusik för framtiden helt enkelt! 

Elias Svanberg, trumpet        
Började sin karriär som violinist, men insåg sitt misstag och blev med tiden en gudabenådad trumpetare. Förutom solotrumpetist i Norrköpings Symfoniorkester är han även en hävert på barocktrumpet och initiativtagare till barockgruppen Ensemble Antique. Elias har även iakttagits exekverandes trumpet i de flesta av landets andra symfoniorkestrar, barockensembler och annorstädes. Och i Swing Sling Brass förstås!

Eirik B Steinsvik, trumpet
Född och uppväxt i Melbu i nordligaste Norge. Efter utbildning vid  Konservatoriet i Tromsö och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm är Eirik sedan 2006 frilansande fullblodstrumpetist med basen i Stockholm. Förutom ett flertal av våra nordiska symfoniorkestrar, har Eirik även trumpetat på  Oscarsteatern, Göta Lejon eller på turné med Scenkonst Sörmland, Stockholm Concert Orchestra och så vidare. Eirik delar med sig av sitt kunnande bland annat på Lilla Akademien som trumpetlärare, dirigent och storbandsledare. Medlem i nutida musikensemblen Nordic Fusion6. Och Swing Sling Brass förstås!! 

Lars B Almkvist, trumpet
Har sedan sin examen vid Ingesunds Musikhögskola 1983 spelat rockenroll med Jonny Thunders, nutida experimentmusik med Karl-Erik Welin och jazz med Änglaspel m.fl… Lönekuvertet har dock ofta kommit från Glenn Miller Orchestra Scandinavia, eller någon av Stockholms privatteatrar där Lasse nött musikaldiken i över 30 år! Å så skriver han en massa musik hela tiden. Både på uppdrag av teatrar eller orkestrar och alldeles oombedd till t.ex. Bröxkapellet - den lilla tvåmannaorkestern han har tillsammans med Per Sjöberg. Och så till Swing Sling förstås!

Johan Ahlin, valthorn
Solohornist i Västerås Sinfonietta. En man med många strängar på lyran: vid sidan om sin klassiska karriär sitter han bland annat även i musikaldiken titt som oftast. Och så har han hand om Stockholm Concert Orchestra som spelar tillsammans med ABBA, Andrea Bocelli och Harry Potter, för att bara nämna några. Dessutom är han en flitigt engagerad kompositör/arrangör/dirigent i alla möjliga sammanhang, som t.ex Roy Anderssons Du levande, osv. Johans namedroppingskrytlista är så omfattande att den får du gå in på hans egna hemsida och kolla upp. Om han har nån sån. Men han är i alla fall hornist i Swing Sling Brass. Vad därutöver är förstås oväsentligt!

Geir Anfinsen, trombon
Biljardgalning med en rankning som bäst på 98:e plats i Europa (1991). I Swing Sling är han rankad som en av dom bästa bästa trombonisterna någonsin! Med en anställning som bastrombonist på Den Norske Opera i Oslo och medlemskap i Nordic Brass Ensamble, Die Schnappskapelle der Symphoniker i Gävle och Swing Sling Brass (förstås!) har han inte mycket att klaga på. Att han därtill är utrustad med en gyllene strupa gör inte saken sämre. Det skulle väl möjligen vara den norska brytningen då…

Anders Wiborg, bastrombon
Innehar nordiskt rekord i frilans. Med största delen av sitt arbetsår på turné med James Last Orchestra, Glenn Miller Orchestra, Stockholm Jazz Orchestra, Svenska Kammarorkestern och Fan å hans Mormor, är det ett under att han de facto hinner sitta in och spela i Sveriges symfoniorkestrar och operadiken titt som tätt…Och i Swing Sling Brass förstås!

Per Sjöberg, tuba
Per har hörts i många olika sammanhang spelandes både jazz, rocken roll och folkmusik, med mången namnkunnig musiker o artist (Ainbusk, Ale Möller, Nicolai Dunger…) Alltid med samma svängiga driv och egna touch! Innehar en tjänst på Kungliga Musikhögskolan som Konsert- och eventproducent. Har även varit marknads- och planeringsansvarig för Blåsarsymfonikerna, samt farit land o rike runt med bl.a. Bröxkapellet som han sen drygt 30 år har ihop med Lars Almkvist. Men framför allt är han förstås med i Swing Sling Brass!

  • Swing Sling Brass foto Jan Levander
    Swing Sling Brass foto Jan Levander
  • Foto Annika Falkuggla
    Foto Annika Falkuggla

DelaLäs mer

Konserter

18.00 hos oss

Kortare konserter i De Geerhallen