Hoppa till huvudinnehåll

Inställt - Älskad pianokonsert #1

18.00 - onsdag 1 april 2020
Crusellhallen, Linköping


Föregående konsert Nästa konsert

Inställt - Tjajkovskijs klassiska hörnsten

Konserten med Norrköpings Symfoniorkester i Crusellhallen onsdagen 1 april är inställd på grund av regeringsbeslutet om maxantal på 500 personer på offentliga evenemang.

Du som är abonnent kompenseras med en värdecheck motsvarande värdet på din biljett. Värdechecken kan användas som betalningsmedel vid köp av biljett till annan konsert med SON eller vid förnyelse av abonnemang till säsongen 2020-2021. Du får din värdecheck i biljettkassan från den 1 april eller när du besöker biljettkassan för att förnya ditt abonnemang.

Du som köpt en lösbiljett till konserten kommer att kontaktas av biljettkassan med information om kompensation för utebliven konsert.

Det är många detaljer som på kort tid och under extraordinära omständigheter ska lösas och vi tackar på förhand vår publik för tålamod och förståelse.

--

Tjajkovskijs första pianokonsert hör till den klassiska musikens hörnstenar, men den hade det motigt i portgången. Någon menade att den var omöjlig att spela, med många gräsliga passager, att den var vulgär, och att Tjajkovskij hade stulit en bit här och en där, överallt. En annan menade istället att ”Idéerna är så originella, så ädla, så kraftfulla, detaljerna … så intressanta! Formen är fulländad, så modern, så stilfull … egenskaper som får mig att i lika hög grad lyckönska tonsättaren, som alla dem, som får tillfälle att njuta av dem.” Så olika kan man uppfatta ett musikstycke.

Harmonisk dynamit

När Debussy fick höra Ravels Valses nobles et sentimentales 1911 utropade han: ”Han har det finaste öra någon någonsin haft!” Och Ravel var medveten om att han komponerat något speciellt. Titeln ”avslöjar mina intentioner att komponera en serie valser så som till exempel Schubert gjorde det.” Men dessa åtta småstycken är också fullpackade med harmonisk dynamit, som när den exploderade gjorde samtidens lyssnare upprörda.

 

Soppa före konserten

Konsert & Kongress Bistro erbjuder soppa, hembakt bröd och lagrad ost för 95 kr före konserten. 
Du kan abonnera på soppan för 510 kr för alla sex konserter i serien Kortklassiker. 
Soppan serveras före konsert från kl 16.30. 

  • Gabriela Montero, piano. Foto: Shelly Mosman
    Gabriela Montero, piano. Foto: Shelly Mosman

Dela


Abonnemang i Crusellhallen

Förstklassiker

Fredagskonserter i Linköping

AKTUELLT

Alla konserter i Linköping

SON i Crusellhallen

Hitta hit

Konserthuset i Linköping

Hitta hit, p-platser och kollektivtrafik.

Ditt besök

Priser i Linköping

Köpinformation och biljettpriser i Crusellhallen