Hoppa till huvudinnehåll

Inställt - Beach & Beethoven

19.00 - torsdag 19 mars 2020
De Geerhallen, Norrköping


Föregående konsert Nästa konsert

Inställt - Petersen spelar romantisk Beethoven

Torsdagens konsert är tyvärr inställd på grund av rådande omständigheter.

Alla som har abonnemang eller som har köpt lösbiljett kommer att kontaktas via e-post eller sms med information om kompensation och hur det ska gå till. Vet du med dig att biljettkassan inte har dina kontaktuppgifter (mailadress eller mobilnummer) vänligen ring 020-51 51 20.

Det är många detaljer som på kort tid och under extraordinära omständigheter ska lösas och vi tackar på förhand vår publik för tålamod och förståelse.

------------

Vid 1800-talets början var den instrumentala romansen så populär att den då trettioårige Beethoven med förtjusning skrev två stycken för soloviolin och orkester med denna titel. Tidig romantisk känslosamhet förenas här med symfoniskt tänkande. Den älskvärda romansen i F-dur op 50 har markeringen Adagio cantabile, sångbart långsamt. Solist är SONs egen förste konsertmästare, Norrköpingssonen Henrik Jon Petersen

Irländska toner

Förra säsongen spelade vi amerikanskan Amy Beachs pianokonsert, och nu kommer hennes gaeliska symfoni, fullbordad och uruppförd i Boston Symphony 1896. Under de följande åren framfördes den bland annat i Chicago, Philadelphia, Detroit, Hamburg och Leipzig. Publiken var mycket förtjust, och eftersom Beach hade irländskt ursprung använde hon sig av irländsk folkmusik.

Beethovens vackraste långsamhet

Helt utan förberedande skisser kastade sig Beethoven in i arbetet med den fjärde symfonin, som börjar hemlighetsfullt och trevande. Men så bryter ett leende solljus fram, och andra satsen anses höra till de vackraste av Beethovens alla långsamma symfonisatser. Det har blivit en drömbild utan mörka skuggor.

  • Jon Henrik Petersen, violin.
    Jon Henrik Petersen, violin.

Dela


Abonnemang i De Geerhallen

Ett stråk av lycka

Abonnera på konserter i Norrköping - spara 35%

Abonnemang i De Geerhallen

Grön lördagsserie

Sex konserter - spara upp till 760 kr!

Abonnemang i De Geerhallen

Röd torsdagsserie

Sex konserter - spara upp till 725 kr!

AKTUELLT

Välkommen!

Säsongen 2020/2021