Hoppa till huvudinnehåll

Inställt - Beach & Beethoven

19.00 - fredag 20 mars 2020
Crusellhallen, Linköping


Föregående konsert Nästa konsert

Inställt - Romantik och folkmusik

Konserten i med Norrköpings Symfoniorkester i Crusellhallen fredagen den 20 mars är inställd på grund av regeringsbeslut om maxantal på 500 personer på offentliga evenemang.

Du som är abonnent kompenseras med en värdecheck motsvarande ett värde av 250 kr (biljettpriset är 248 kr). Värdechecken kan användas som betalningsmedel vid köp av biljett till annan konsert med SON eller vid förnyelse av abonnemang till säsongen 20-21. Du får din värdecheck i biljettkassan från den 20 mars eller när du besöker biljettkassan för att förnya ditt abonnemang.

Du som köpt en lösbiljett till konserten kommer att kontaktas av biljettkassan med information om kompensation för utebliven konsert.

Det är många detaljer som på kort tid och under extraordinära omständigheter ska lösas och vi tackar på förhand vår publik för tålamod och förståelse.

------

Vid 1800-talets början var den instrumentala romansen så populär att den då trettioårige Beethoven med förtjusning skrev två stycken för soloviolin och orkester med denna titel. Tidig romantisk känslosamhet förenas här med symfoniskt tänkande. Den älskvärda romansen i F-dur op 50 har markeringen Adagio cantabile, sångbart långsamt. Solist är SONs egen förste konsertmästare, Norrköpingssonen Henrik Jon Petersen

Irländska toner

Förra säsongen spelade vi amerikanskan Amy Beachs pianokonsert, och nu kommer hennes gaeliska symfoni, fullbordad och uruppförd i Boston Symphony 1896. Under de följande åren framfördes den bland annat i Chicago, Philadelphia, Detroit, Hamburg och Leipzig. Publiken var mycket förtjust, och eftersom Beach hade irländskt ursprung använde hon sig av irländsk folkmusik.

Beethovens vackraste långsamhet

Helt utan förberedande skisser kastade sig Beethoven in i arbetet med den fjärde symfonin, som börjar hemlighetsfullt och trevande. Men så bryter ett leende solljus fram, och andra satsen anses höra till de vackraste av Beethovens alla långsamma symfonisatser. Det har blivit en drömbild utan mörka skuggor.

Konserten genomförs med stöd av kultur- och fritidsnämnden i Linköpings kommun.

  • Henrik Jon Petersen,konsertmästare i SON och solist i konserten.
    Henrik Jon Petersen,konsertmästare i SON och solist i konserten.

Dela


Abonnemang i Crusellhallen

Kortklassiker

Succéserien i Linköping!

Hitta hit

Konserthuset i Linköping

Hitta hit, p-platser och kollektivtrafik.

Ditt besök

Priser i Linköping

Köpinformation och biljettpriser i Crusellhallen

AKTUELLT

Alla konserter i Linköping

SON i Crusellhallen