Hoppa till huvudinnehåll

Beethoven & Wagner

18.00 - onsdag 12 september 2018
Crusellhallen, Linköping


Föregående konsert Nästa konsert

Rogister dirigerar tunga tyskar i seriepremiär!

Nu drar den nybakade konsertserien Kortklassiker i Crusellhallen i gång! Sex kortare konserter utan paus, kl 18.00 på onsdagar. I denna premiärstart ställer vi upp några av Tysklands tyngsta spelare: Beethoven och Wagner!

  Först får vi möta Coriolanus, en landsförvisad romersk krigare som går och ruvar på hämnd. Men han överfalls av motstridiga känslor gentemot fäderneslandet och familjen, något som Beethoven tolkar med sedvanlig uttrycksfullhet.

  Visst är Wagner mest känd för sina mastodontoperor, men de innehåller även många rent orkestrala partier som ofta dyker upp på konsertestraderna. Få tonsättare har lyckats fånga sin publik med så klangfulla och gripande orkesterverk. Här får vi uppleva några av de mest populära.

Kvällens soppa

Denna kväll serveras det soppa i Marmorfoajén, från kl.16:30. Kvällens soppa: Potatis- och purjolökssoppa serveras med två sorters hembakat bröd, smör och ost för 95 kr.

Abonnera på soppa

Matabonnemang för kortklassikerna säsong 2018-2019 serveras vid 6 tillfällen i samband med konserterna med Norrköpings symfoniorkester. Soppa, hembakat bröd & lagrad ost för 510 kr. Serveras innan konserten från kl 16.30.

  • Evan Rogister, dirigent. Foto: Simon Pauly
    Evan Rogister, dirigent. Foto: Simon Pauly

DelaLäs mer

Abonnemang i Crusellhallen

Kortklassiker

Succéserien i Linköping!

Abonnemang i Crusellhallen

Förstklassiker

Fredagskonserter i Linköping

Hitta hit

Konserthuset i Linköping

Hitta hit, p-platser och kollektivtrafik.

Ditt besök

Priser i Linköping

Köpinformation och biljettpriser i Crusellhallen