Hoppa till huvudinnehåll

Nytt program: Egland och Nielsen

19.00 - torsdag 1 oktober 2020
De Geerhallen, Norrköping


Föregående konsert Nästa konsert

Kommer på SONs digitala scen

Då regeringen inte förändrat restriktionerna gällande maxantal vid offentliga sammankomster kommer denna konsert inte att spelas för publik.

Konserten spelas in och sänds på vår digitala scen från lördagen den 10 oktober kl 15, där du kan ta del av den kostnadsfritt.

Återbetalning av biljetter sker snarast möjligt. De abonnenter som betalat sitt abonnemang med betalkort får återbetalning till konto och de som betalat via bankgiro eller i biljettkassa kontaktas manuellt för återbetalningsuppgifter.


Programändring

På grund av rådande omständigheter som medför begränsningar i orkesterns besättning måste vi tyvärr skjuta upp framförandet av Allan Petterssons symfoni nr 8,som ersätts med Nielsens symfoni nr 2.  Nytt datum för Pettersson-konserten meddelas senare.

Program

Per Egland är säkert för de flesta ett okänt namn, men han har varit flitig som popmusiker och kompositör av film- och teatermusik, samt konstmusik som även spelats i New York och London. Den här gången är det fråga om ett verk som sambeställts av SON, Västerås och Sundsvall. Inspirerad av intervjuer med människor på samhällets skuggsida i Ångermanland och Medelpad har Egland gett röst åt personer som annars aldrig får höras. De kom till tals i form av en trombonkonsert som Christian Lindberg både dirigerar och spelar solo i.

  • Christian Lindberg, Dirigent & trombonsolist
    Christian Lindberg, Dirigent & trombonsolist

Dela


AKTUELLT

Välkommen!

Säsongen 2020/2021

AKTUELLT

Våra digitala konserter

Här hittar du alla konserter vi spelar online.