Hoppa till huvudinnehåll

Dansant pianokonsert

15.00 - lördag 10 april 2021
De Geerhallen, Norrköping


Föregående konsert Nästa konsert

En av romantikens främsta pianokonserter

Förändrat biljettsläpp
  • Lösbiljetter till denna konsert släpps så fort vi vet om salongen går att öppna för publik igen, med tanke på pandemin.
  • Håll dig uppdaterad om biljettsläppet här på webbplatsen, i sociala medier och via vårt nyhetsbrev. Prenumerera på nyhetsbrevet här >>

 

Den finska tonsättaren Lotta Wennäkoski har skrivit musik på beställning av flera kända orkestrar, solister och dirigenter. Flounce beställdes av BBC för att framföras under Last Night of the Proms 2017. Hon har kallats en lyrisk modernist.

När Manuel de Fallas balett Den trekantiga hatten framfördes av Ryska baletten på Alhambrateatern i London 1919 blev den historisk, för Ernest Ansermet dirigerade, Leonide Massine gjorde koreografin och Pablo Picasso svarade för dekoren. Musiken är genomsyrad av gott humör, och här finns åtskilliga anspelningar på traditionella spanska danser. Såväl handling som musik speglar iberisk hetta.

Johannes Brahms andra pianokonsert är en efter klassiska ideal formad musik skriven av en mogen mästare. Han arbetade intensivt med att lösa ett stort problem: att höja en solokonsert i nivå med en symfoni utan att solistens virtuositet går förlorad. Resultatet blev en av romantikens främsta pianokonserter. Pianot är så väl integrerat i helheten att det blivit en ”konsert för orkester med piano”, eller ”en symfoni med obligat piano”.

  • Nelson Goerner, piano
    Nelson Goerner, piano

Dela


AKTUELLT

Välkommen!

Säsongen 2020/2021

AKTUELLT

SONs digitala scen

Här hittar du alla konserter vi spelar online.