Hoppa till huvudinnehåll

Dickens En julsaga

19.00 - torsdag 16 december 2021
De Geerhallen


Föregående konsert Nästa konsert

Julkonsert med kör

En kväll med Charles Dickens älskade julsaga i centrum – berättelsen som har fascinerat, värmt och skrämt människor i mer än 100 år.
Stämningsfull och varm julkonsert tillsammans med Norrköpings Symfoniorkester och Bel Canto kören, Musikaliska Sällskapets Kammarkör och Akademiska kören i Linköping.

Skådespelaren Christian Zell läser om den snåle och bittre Scrooge som en natt hemsöks av julens andar och får lära sig om julens inneboende budskap.
Berättelsen inramas av christmas carols och annan engelsk julmusik.

Dirigent Marie Rosenmir

Marie Rosenmir har etablerat sig som en mångsidig musiker och en av Sveriges mest lovande unga dirigenter.

Hon har en bakgrund som pianist, organist och operasångerska med solistdiplom från Musikhögskolan i Göteborg samt studier vid Operahögskolan i Stockholm. Hon studerade under fyra år dirigering vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och bland hennes lärare märks Jorma Panula, Johannes Schlaefli, Alexander Polischuk och Alan Gilbert. Under utbildningsåren deltog hon även i ett flertal internationella master classes.

Solist Jakob Högström

Jakob är en svensk baryton med lång erfarenhet som opera- och konsertsångare. Han är utbildad vid Royal Academy of Music i London och Operahögskolan i Stockholm.

Sedan debuten som Papageno i Trollflöjten på Drottningholms Slottsteater 2002 har han bland annat medverkat i Zaroastre på Opéra Comique i Paris samt spelat Schaunard i La Bohème och Babinskij i Blanche & Marie på Norrlandsoperan. Jakob är även en flitigt anlitad konsertsolist och har gjort inspelningar för radio, TV och skiva.  • Christian Zell läser historien om Scrooge.
    Christian Zell läser historien om Scrooge.
  • Dirigent Marie Rosenmir. Foto Elias Gammelgård
    Dirigent Marie Rosenmir. Foto Elias Gammelgård
  • Solist Jakob Högström. Foto Annika Falkuggla
    Solist Jakob Högström. Foto Annika Falkuggla

Dela


Abonnemang i De Geerhallen

Gul torsdagsserie

35% rabatt på ordinarie pris

AKTUELLT

Välkommen!

Läs om höstens konserter för publik!