Hoppa till huvudinnehåll

Fyra seklers kvinnliga tonsättare

18.00 - onsdag 20 november 2019
De Geerhallen, Norrköping


Föregående konsert Nästa konsert

18.00 hos oss - med Matinkvartetten

Kom och hör njutbar kammarmusik med Matinkvartetten, med musiker ur Norrköpings Symfoniorkester. Verk av kvinnliga tonsättare från fyra sekler: Maddalena Lombardini Sirmen, Fanny Mendelssohn-Hensel, Germaine Tailleferre och Andrea Tarrodi.

- Kvinnliga tonsättare har under lång tid blivit negligerade av musikhistoriker, konsertarrangörer och musikförlag. Vi vill reparera denna skada med en ”repertoarrenovering” och presenterar nu ett stilistiskt mycket varierat stråkkvartettprogram med fyra seklers kvinnliga kompositörer, säger Matts Eriksson, violin. 

En av kvällens tonsättare är Andrea Tarrodi. I Miroirs (franska för speglar), imiterar teman varandra över en återkommande enkel figur. I dess förälskade konversationer hör man nästan frasen ”Jag älskar dig!” 

- Miroirs - string quartet No 1 är inspirerad av Isaac Grünewalds väggmålning i Grünewaldsalen i Stockholms konserthus. I verket ser man två människor som verkar ha en konversation och imiterar varandra, som om det vore en spegel, säger Andrea Tarrodi om sitt verk. 

Kortare och billigare

I onsdagsserien “18.00 hos oss” bjuder vi på timslånga konserter, lite tidigare på kvällen, med möjlighet till en lätt måltid. Biljettpris för konserten: 150 kr. Endast 100 kr för SONs abonnenter, studenter 50 kr.

  • Matinkvartetten.
    Matinkvartetten.

Dela