Hoppa till huvudinnehåll

Gyllene upptakt

17.00 - onsdag 5 januari 2022
De Geerhallen


Föregående konsert Nästa konsert

Festlig galakonsert på trettondagsafton!

En gyllene och festlig inledning på det nya året. Ett glas mousserande vin, alternativt alkoholfritt bubbel och konfekt serveras innan konserten sittande vid bord. Ingår i biljettpriset.

Den här konserten är fullbokad. De skärpta restriktionerna innebär att vi bara kan välkomna 500 personer till konserterna i januari.


Om du är sugen på att äta en lyxig färdigkomponerad tallrik som serveras med ett glas vin/alkoholfritt alternativ. Kom ihåg att boka senast vardagen innan klockan 12.00. Serveras från 1,5 h innan konserten i baren i Bistron. Ingen bordsbeställning. Förbeställ här.

Kvällens dirigent

Wolfgang Wengenroth är en internationell dirigent på uppåtgående. Med passion och precision väcker han uppmärksamhet med en omfattande opera-, konsert- och balettrepertoar. Wolfgang är född i Bonn och har studerat piano och dirigering vid Universität für Musik und Darstellende Kunst i Graz, Österrike, och vid Musikhochschule Saar i Tyskland.

Wolfgang är en återkommande och välkommen gäst på internationella scener. Hans engagemang leder honom regelbundet till de stora operahusen i Skandinavien, Japan och Sydamerika.

Sopransolist

Amelia Jakobsson är en musiker med sällsynta begåvningar, som framgångsrikt har flyttat sin karriär från instrumentalist till sångerska. Amelia har vunnit Malmökonservatoriets konserttävling två gånger, både som cellist och sopran. Sedan hon etablerade sig som professionell sångerska har Amelia arbetat i Sverige, Danmark, Finland, Italien, Frankrike, Algeriet, Polen, Tyskland, Storbritannien och USA. Hon har framträtt som solist tillsammans med bla. Malmö- och Helsingborgs Symfoniorkester, Nordiska Kammarorkestern, Orchestra della Toscana (Florens), Västerås Sinfonietta och Lunds Akademiska Orkester på turné i Kalifornien

 


Följ oss i sociala medier och via vårt nyhetsbrev. Prenumerera på nyhetsbrevet här >>

  • Sopran Amelia Jakobsson Foto Nikolaj Lund
    Sopran Amelia Jakobsson Foto Nikolaj Lund
  • Dirigent Wolfgang Wengenroth. Foto Druck
    Dirigent Wolfgang Wengenroth. Foto Druck

Dela


Abonnemang

Grön lördagsserie

35% rabatt på ordinarie pris

AKTUELLT

Årets julklapp

Årets julklapp är en känsla