Hoppa till huvudinnehåll

Johan Dalene

19.00 - torsdag 17 mars 2022
De Geerhallen


Föregående konsert Nästa konsert

Berlioz, Mendelssohn, Roussel och Ravel

Norrköpings egna Johan Dalene

Johan Dalene, den unga världsstjärnan från Norrköping, var Artist in residence hos SON 2018. Redan som sjuåring spelade Johan sin första konsert i De Geerhallen tillsammans med Norrköpings Symfoniorkester. Sedan dess har hans karriär gått spikrakt uppåt. 

Den 21-årige violinisten Johan Dalene har redan slagit igenom på den internationella scenen och uppträder med ledande orkestrar både hemma i Sverige och utomlands. Vinnare av norska solistpriset och första pris vid den prestigefyllda Carl Nielsen-tävlingen 2019, som sändes till publik över hela världen på medici.tv.

Johans schema för de kommande säsongerna inkluderar framträdanden med alla de stora skandinaviska orkestrarna och debuter med Leipzig Gewandhaus Orchestra med Sakari Oramo, Czech Philharmonic med Franz Welser-Möst, och Konzerthausorchester Berlin med Christoph Eschenbach. Under pandemin i Sverige i april 2020 framförde han Bachs Konsert för 2 violiner med Sveriges Radios Symfoniorkester, tillsammans med Janine Jansen. Under säsongen 2020/21 är Johan Artist in Residence med Sveriges Radios Symfoniorkester och framför konserter och kammarmusik tillsammans med medlemmar ur orkestern.

Kvällens dirigent

Marc Soustrot är känd som en inspirerande orkesterledare. Han har arbetat med några av de mest kända musikerna och ensemblerna i och utanför Europa sedan hans debut för över fyra decennier sedan.

Soustrot är för närvarande chefsdirigent för Aarhus Symfoniorkester i Danmark och avslutade 2019 en anmärkningsvärd tid som chefsdirigent för Malmö Symfoniorkester i Sverige.

 

 


Följ oss i sociala medier och via vårt nyhetsbrev. Prenumerera på nyhetsbrevet här >>

  • Solist Johan Dalene. Foto Mats Bäcker
    Solist Johan Dalene. Foto Mats Bäcker
  • Dirigent Marc Soustrot. Foto Christoffer Lomfors
    Dirigent Marc Soustrot. Foto Christoffer Lomfors

Dela


Abonnemang i De Geerhallen

Gul torsdagsserie

35% rabatt på ordinarie pris