Hoppa till huvudinnehåll

18.00 hos oss

18.00 - onsdag 28 april 2021
De Geerhallen, Norrköping


Föregående konsert Nästa konsert

En afton med svenskkomponerad musik

Förändrat biljettsläpp
  • Lösbiljetter till denna konsert släpps så fort vi vet om salongen går att öppna för publik igen, med tanke på pandemin.
  • Håll dig uppdaterad om biljettsläppet här på webbplatsen, i sociala medier och via vårt nyhetsbrev. Prenumerera på nyhetsbrevet här >>

 

Mot slutet av 1930-talet anställdes Lars-Erik Larsson vid dåvarande Radiotjänst. Hans uppgifter var att dirigera radioorkestern, producera musikprogram och tillgodose radions behov av nyskriven musik. Under de här åren var den ”lyriska sviten” en mycket populär programform. Den innebar att man läste dikter och omgav dem med lämpliga musikvinjetter. Till sådana program skrev Larsson bland annat Intima miniatyrer och Förklädd gud, ett annat kallades ”Dagens stunder”, och dikterna var valda så, att de berättade något om olika tider på dygnet. Larsson tyckte att han lyckats så pass bra med sina vinjetter att han trodde att en svit ur musiken också skulle kunna försvara sin plats på konsertestraderna. Han valde tre av de sex satserna. Det var Pastoralsvit som skapades på detta sätt, ett av de mest spelade svenska orkesterverk som någonsin skrivits.

Programändring

På den här konserten skulle Fortuna, ett verk för kör och orkester av Henrik Bergion, ha framförts tillsammans med De Geergymnasiet Musik. Detta uppförande är flyttat till en senare tidpunkt på grund av restriktionerna kring pandemin. Håll utkik här på webbplatsen för att se när det blir. 

  • Alexander Hanson, dirigent. Foto: Mats Bäcker.
    Alexander Hanson, dirigent. Foto: Mats Bäcker.

Dela


AKTUELLT

Senaste nytt om konserterna

​Information om biljetter, abonnemang samt SONs digitala scen.

AKTUELLT

SONs digitala scen

Här hittar du alla konserter vi spelar online.