Hoppa till huvudinnehåll

Säsongspremiär Beethovens trea

19.00 - torsdag 3 september 2020
De Geerhallen, Norrköping


Föregående konsert Nästa konsert

Säsongens första konsert med vår nye chefdirigent

Det blir en storslagen och festlig säsongspremiär! Självklart ska vår nye chefdirigent, Karl-Heinz Steffens, göra säsongens första konsert och solist är den internationellt hyllade artisten Peter Mattei, baryton. 

Konserten inleds med Stenhammars symfoniska uvertyr Excelsior. Stenhammar, vars 150-årsdag vi firar denna säsong,betecknas som vår förnämligaste tonskapare.
Och vad kan passa bättre än att inleda säsongen med ett heroiskt stycke av Beethoven, vars alla symfonier ska framföras under denna säsong.Tredje symfonin är den hjältesymfoni han komponerade som en hyllning till Napoleon som då, 1804, var förste konsul. Men när han utropade sig till kejsare råkade Beethoven i raseri och rev sönder titelbladet, där det stod ”Bonaparte”, och ersatte det med ett nytt där han skrivit Sinfonia eroica. Med detta verk är den musikaliska romantiken ordentligt etablerad – den epok som får sin grandiosa slutpunkt i Gustav Mahlers symfonier. Nu ska vi däremot få höra Mahlers gripande sångcykel, skrivna i sorgen över att hans små barn avlidit. 

Premiärmingel från kl 17.30. Trio de lyx spelar i foajén!
  • Karl-Heinz Steffens, dirigent. Peter Mattei, baryton
    Karl-Heinz Steffens, dirigent. Peter Mattei, baryton

Dela


Abonnemang i De Geerhallen

Ett stråk av lycka

Abonnera på konserter i Norrköping - spara 35%

AKTUELLT

Välkommen!

Säsongen 2020/2021

Abonnemang i De Geerhallen

Grön lördagsserie

Sex konserter - spara upp till 760 kr!

Abonnemang i De Geerhallen

Gul torsdagsserie

​Sex konserter - spara 725 kr!