Hoppa till huvudinnehåll

Grammischans igen!

Föregående Nästa

För tredje gången får SON en Grammisnominering för en inspelning av Allan Petterssons musik – den här gången symfoni nr 14.

15 december 2017

Grammisnomineringarna duggar tätt över Norrköpings Symfoniorkester, dirigenten Christian Lindberg och Allan Pettersson-projektet. 2015 fick orkestern en Grammis för inspelningen av Petterssons Symfoni nr 9, och 2016 blev Symfoni nr 13 nominerad.

Och nu är det dags igen. I kategorin Årets klassiska nomineras Allan Petterssons fjortonde symfoni med Norrköpings Symfoniorkester och dirigent Christian Lindberg, utgiven på BIS. Det tillkännagavs vid en presskonferens på Grand Hotel i Stockholm på fredagen.

Prisat projekt

Allan Pettersson-projektet fortsätter att röna stor uppmärksamhet, både nationellt och internationellt. Det nyinstiftade Allanpriset tilldelades i år projektet. Priset delas ut av det svenska Allan Pettersson-sällskapet till personer eller projekt som verkar för att sprida och öka intresset för Allan Petterssons musik. Inspelningen av symfoni nr 13 utnämndes till Chritics Choice 2016 av den kände musikrecensenten Allen Gimbel i American Record Guide. Symfoni nr 14 har fått höga betyg av bland andra den franska musiksajten Crescendo Magazine, som kallar symfonin “en avgjutning av ångest”.

Turné med Petterssons sjua

Och 10 juni 2018 gästspelar Norrköpings Symfoniorkester och dirigent Christian Lindberg med Allan Petterssons mäktiga Symfoni nr 7 i Musikverein i Wien. Projektet att ge ut Allan Petterssons samtliga symfonier och andra verk i en cd-box 2019 är ett samarbete mellan Norrköpings Symfoniorkester, dirigent Christian Lindberg och skivbolaget BIS. Projektet innefattar årliga konserter och inspelningar.

Följ The Allan Pettersson Project 2013-2019 >>


Dela