Hoppa till huvudinnehåll

Vi gissar på saxofonister

Föregående Nästa

Vad heter saxofonisten som gjorde en cd med SON för kanske tio år sedan?

3 mars 2015

Vad heter klarinettisten, saxofonisten tillika kompositören som gjorde en cd tillsammans med Norrköpings Symfoniorkester för kanske tio år sedan?/Rolf

Hej Rolf,

Det här var en knepig fråga! Men vi har konsulterat våra arkiv och vågar oss på ett par gissningar.

En möjlighet är att du menar Anders Paulsson, som är sopransaxofonist. Det är ett mycket ovanligt instrument att göra klassisk solokarriär på, och Anders Paulsson är en av de få som spelar ny, klassisk musik för sopransaxofon.

Anders Paulsson spelade in Anders Eliassons saxofonkonsert med Norrköpings Symfoniorkester 2012 och Johannes Gustavsson som dirigent. Skivan heter Swedish Concertos for Soprano Saxophone. Den går att köpa via Naxos.

Men det året är ju inte riktigt rätt i tiden för din fråga. Så möjlighet nummer två är att du menar saxofonisten Jörgen Pettersson, som spelade in Henrik Strindbergs Hopp (konsert för saxofon) med oss 2001, med Lü Jia som dirigent. Skivan heter Within Trees, och går också att köpa via Naxos.

Jörgen Pettersson är också saxofonsolist på inspelningen av Allan Petterssons symfoni nr 16 med Christian Lindberg som dirigent, en cd som kom ut i höstas.

Hoppas du blir hjälpt av vårt svar!

Hälsningar
Lisa Lindh
Notbibliotekarie


DelaLäs mer