Hoppa till huvudinnehåll

“En symfoniorkester i världsklass”

Föregående Nästa

SON firar Louis de Geer 20 år med ABBA-konserter. Och saxofonisten Johan Stengård är nöjd med arrangemanget. Mycket nöjd.

7 oktober 2014

“Jag hoppas Norrköpingsborna förstår att det här är världsklass.”

Johan Stengård, saxofonist i ABBA-konserterna, om Norrköpings Symfoniorkester i P4 Östergötland.

Nu har du chans att höra dem på riktigt, musikerna som skapade det berömda ABBA-soundet. I höst fyller Louis de Geer konsert & kongress 20 år. Det firar SON med två härliga ABBA-konserter tillsammans med originalmusiker från bandets storhetstid. Johan Stengård är saxofonist i showen och producent för The ABBA Tribute med ABBA – the Original Band.

- Jag var med på ABBAs skivor. Till exempel satte jag saxofonslingorna på ’Voulez vous’, dem kom jag på i studiohettan, säger han.

Östgöte på scenen

Publiken får höra ett pärlband av gamla godingar från ABBAs glansdagar, med gänget som var med och skapade det speciella soundet. Det är bland annat gitarristen Janne Schaffer och basisten Rutger Gunnarsson, som för övrigt är född och uppvuxen i östgötska Ledberg utanför Linköping.

- Nu får vi som var med då återskapa musiken och glädjen, säger Johan Stengård. När vi står på scenen blir vi flera år yngre av att spela ABBAs musik, och det gäller för publiken också!

Symfonisk ABBA

Johan Stengård är klassiskt skolad saxofonist i grunden, och noga med att symfoniorkestern inte bara ska bli kompband.

- Bland annat ger vi en helt orkestral version av ’The Winner Takes it All’. En symfoniorkester är ju det största och bästa vi har inom musiken.

På sätt och vis blir det ett dubbel jubileum, eftersom det var 40 år sedan ABBA tog hem segern i Eurovisionsschlagerfestivalen med Waterloo.

  • “En symfoniorkester i världsklass”
    Johan Stengård på scenen med ABBA-ensemblen och SON.

DelaLäs mer