Hoppa till huvudinnehåll

Anne-Sophie Mutter skapar fond för ny musik

Föregående Nästa

Världsartisten Anne-Sophie Mutter skänker hela sitt gage till nystartad fond.

13 september 2012

Världsartisten, violinisten Anne-Sophie Mutter framträder med Norrköpings Symfoniorkester, under ledning av chefdirigent Michael Francis, i De Geerhallen i Norrköping på lördag, 15 september kl 15.00.

“Unika möjligheter”

Med anledning av Michael Francis första säsong som chefdirigent och konstnärlig rådgivare i Norrköpings Symfoniorkester, har Anne-Sophie Mutter beslutat att oavkortat donera sitt gage för lördagens konsert till nystiftade The Anne-Sophie Mutter Fund in support of the Norrköping Symphony Orchestra’s young contemporary composers scheme.

- Anne-Sophie Mutters generösa donation ger oss unika möjligheter att inspirera till skapandet av ny symfonisk musik och att Norrköpings Symfoniorkester kan utgöra en plattform för den, säger Karin Veres, direktör och konstnärlig ledare för Norrköpings Symfoniorkester.

Fler beställningar

- Fonden möjliggör att vi kan beställa verk av ännu oetablerade tonsättare i betydligt större omfattning än hittills, samt hålla tävlingar och i högre grad låta den nykomponerade musiken möta sin publik, säger Karin Veres. Genom vår chefdirigent Michael Francis starka engagemang för projektet – han har själv bidragit till fonden – kommer det att bli exponerat i våra ordinarie abonnemangsserier och de nya verken kommer att ingå i Michael Francis konsertprogram.

Norrköpings Symfoniorkester har sedan tidigare ett samarbete med kompositionsklasserna vid Musikhögskolorna i Göteborg, Stockholm och Malmö och ett uppdrag att göra beställningar hos tonsättare och uruppföra samtida verk.


Dela