Hoppa till huvudinnehåll

För din trygghet

Föregående Nästa

Covid-19 ställer krav. Så här gör vi ditt konsertbesök tryggt.

30 October 2020

Vi värnar om vår publik och personal och anpassar rutiner och arbetssätt för att skapa en trygg och säker miljö i samband med våra konserter.

Givetvis följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer och gällande lagstiftning för dig som besöker oss. I nuläget säger publikrestriktionerna max 50 personer i publiken per konsert. Vi följer noga utvecklingen och är beredda att ställa om ifall läget ändras.

Välkommen på konsert!

Bra att veta inför konserbesöket
 • Om du är sjuk: Besökare som känner minsta sjukdomssymtom uppmanas stanna hemma i minst två dagar efter att symtomen gått över innan de besöker konsertlokalen. Kontakta biljettkassan före konserten för information om återbetalning av biljett. Även vi som jobbar i SON stannar hemma vid minsta symtom.
 • Kom i god tid: Vi ber dig i publiken att komma i god tid och gå in genom den dörr till salongen som står angiven på din biljett.
 • Skyddad kontroll: Biljettkontrollen i entrén är bakom plexiglasskydd.
 • Ingen garderob: För att undvika trängsel vid in- och utgång är garderoben stängd. Det är gott om tomma stolar runt omkring dig i salongen, så du kan lägga ditt ytterplagg i en stol bredvid dig. Du får inte lägga ytterkläderna på golvet, enligt brandsäkerhetsföreskrifterna.
 • Avstånd vid entrén: Avståndsmarkeringar finns i golvet vid entrédörrar till salongen. Dörrarna öppnas och stängs som vanligt av publikvärdar, så du inte behöver ta i dem.
 • Kunniga publikvärdar: Det finns gott om konsertvärdar som kan visa tillrätta och hjälpa till att hålla avstånd. Värdarna har fått extra utbildning i nya säkerhets- och hygienrutiner.
 • Begränsat antal platser: Inne i salongen är antalet platser begränsade, och besökarna sitter på gott avstånd till varandra, enligt de rekommendationer som gäller.
 • Ingen paus: Konserterna har i de flesta fall någon programändring och är utan paus.
 • Förtäring: Du kan boka konsertfika som serveras före konserten vid ett bord som reserverats för dig. Förtäring förbokas på här webbplatsen.
 • Tvätta händerna: Handdesinfektionsmedel finns tillgängligt.
 • Hjälpmedel: Hörhjälpmedel finns hos publikvärdarna och spritas efter användning.
Vi samarbetar med Svensk Scenkonst för din trygghet.
Får vi inte sitta tillsammans?

I nuläget har vi gjort placeringen i De Geerhallen så att det är trygga avstånd mellan alla besökare - både framåt, bakåt och åt sidan. Vid bokningstillfället kan du välja stolar som är på samma rad eller i närheten av varandra, men inte stolar som är precis bredvid varandra. Därmed kommer det att bli ett visst avstånd mellan dig och ditt sällskap.

Vi uppmanar alla att sitta på sin bokade plats för annars kan avståndet till andra personer i salongen (som inte hör till ens familj eller vänskapskrets) påverkas.

Vi hoppas på förståelse i dessa speciella tider, där vi alla behöver hjälpas åt för att minska risken för smittspridning.

I riskgrupp? Se oss digitalt!

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att personer i riskgrupp ska begränsa sina nära kontakter och undvika fysiska sammankomster, särskilt inomhus. Länsstyrelsen i Östergötland har lagt samma restriktioner för alla i länet fram till 19/11. Du som därför vill avvakta med konsertbesöket är varmt välkommen att kostnadsfritt ta del av konserterna på SONs digitala scen.

Vad gäller kring återbetalning?

Om någon föreställning inte kan genomföras med anledning av covid-19 så kommer du med biljett självklart att kunna få pengarna tillbaka. Om du själv inte kan delta på grund av sjukdom eller smitta får du också pengarna tillbaka, förutsatt att du kontaktar biljettkassan före konserten.

Kontaktuppgifter till biljettkassan

E-post: Skicka e-post till biljettkassan >>


Dela