Hoppa till huvudinnehåll

Full fart i Hion-verkstaden

Föregående Nästa

Nu är det nästan bara en månad kvar till urpremiären av ”Hion om natten”, och i veckan var Henrik Ståhl på plats i Norrköping.

23 september 2014

Mitt i operaföreställningen ska det nämligen visas film på den stora duken bakom orkestern.

- Filmen i föreställningen ska vara som en handling i handlingen, säger Henrik. Nu har jag fått titta på projektorn och resten av utrustningen och det har fallit väl ut.

Allt måste stämma

Producenten Kristina Holm Danielsson och författaren Henrik Ståhl har också botaniserat i Östgötateaterns förråd på jakt efter uniformer och kostymer till rollfigurerna på scenen. Själv har Henrik hittat en grön swingpjattkostym som kommer att sitta som en smäck till det jazziga andeväsen han spelar i operan. För nu måste produktionsteamet sätta hur alla på scenen ska se ut.

- Vi spelar in filmen nästa vecka, och då ska allt ju stämma med vad som händer på scenen, säger Henrik.

Kristina - en hel kostymavdelning

Producent Kristina är också utbildad sömmerska, och syr själv en del av de kostymer som används i föreställningen. Till exempel de klänningar som flickorna Signa och Agnes ska ha på sig.

- Medaljerna till officerens uniform hittade vi på Blocket. Fast vi ska byta band på dem till något som ser lite ondare ut än svenska flaggan, säger Kristina.

Filminspelning i Stockholm

Det blir många resor mellan Stockholm och Norrköping för att få ihop projektet. Filmen till familjeföreställningen ska spelas in i Stockholm, så då åker producentgänget från SON upp dit.

- Det funkar jättebra, säger Henrik Ståhl.

  • Full fart i Hion-verkstaden
    Henrik Ståhl och Kristina Holm Danielsson kollar kostymerna inför Hion om natten.

DelaLäs mer