Hoppa till huvudinnehåll

Han blev proffs efter Sportlovsorkestern

Föregående Nästa

Som tonåring fick Martin Chorell coachning av musikerna i SON under Sportlovsorkestern. Och han kom tillbaka - som professionell

31 januari 2014

Varje år i februari anordnar Norrköpings symfoniorkester ”Sportlovsorkestern” – en orkesterskola för ungdomar i länet. 24-årige trombonisten Martin Chorell från Motala var en av de första som deltog när projektet startade.

“Otroligt stort”

Martin gick musikprofil på gymnasiet i Motala när han fick chansen att vara med i Sportlovsorkestern. - Det var helt fantastiskt. Att få spela tillsammans i en så stor orkester i en så stor lokal. En av idéerna med Sportlovsorkestern är att ungdomarna ska få möta proffsen i symfoniorkestern på nära håll. Martin Chorell hade SON:s förstetrumpetare Brynjar Kolbergsrud som coach. - Det var häftigt att få möta musikerna in på livet och se att de var vanliga människor. Jag hade ju gått mycket på konserter med SON som barn, och det var otroligt stort för mig. Och så var vi ett stort gäng från Motala som hade jättekul ihop i Norrköping under de där dagarna.

“Viktigt spela med andra”

Nu har Martin Chorell gått på musikhögskolan i Malmö i snart fem år. För närvarande tillbringar han ett utbytesår på musikhögskolan i Leipzig, och läser en masterexamen. - Att få vara med i Sportlovsorkestern betydde mycket för mig. Det är väldigt viktigt att få spela tillsammans med andra, det är något jag vill säga till ungdomarna som är med. SON är drömjobbet Martin Chorell är den förste Sportlovsorkester-deltagare som kommit tillbaka till Norrköpings Symfoniorkester som professionell musiker. Så sent som i höstas satt han på scenen som vikarie i trombonstämman. - Mitt drömjobb är ju att jobba i Norrköpings Symfoniorkester. Det är ett fint konserthus, en bra orkester och en vacker stad som känns som hemma. Och det var med Norrköpings symfoniorkester jag fick mina första stora musikupplevelser.

  • Han blev proffs efter Sportlovsorkestern
    Martin Chorell blev proffs efter Sportlovsorkestern.

Dela