Hoppa till huvudinnehåll

Hion om natten - handlingen i korthet

Föregående Nästa

Förbered er för barnoperan. Här handlingen i "Hion om natten", i korta drag.

19 oktober 2014

Hion om natten utspelar sig i byn Hion, Mikael är envåldshärskare. Mikael är en sorgtyngd krigshjälte. Han har bestämt att ingen får vara vaken på natten i Hion, alla måste sova. Det är farligt på natten säger Mikael. Han spelar en vaggvisa på sin stora speldosa så att alla somnar. Men Mikael själv kan och törs inte sova – han är vaken hela nätterna. Varför då?

I byn Hion finns också flickan Signa. Ryktet säger att hennes föräldrar, som dött i det krig där Mikael var hjälte, var idioter. Signa bor ensam och längtar efter sina föräldrar. Hon undrar varför man inte får vara vaken på natten och en natt får hon hjälp av anden Nargonion att hålla sig vaken.

Den natten möter hon Agnes, som fångats i en brunn. Agnes är också ensam och bär på en stor sorg och bitterhet, då hennes pappa lämnat henne för att dra ut i krig och därefter aldrig återkommit. Signa springer till byn och hämtar Mikael för att få hjälp att befria Agnes ur brunnen. När Mikael får se Agnes börjar han minnas…

Vad hände egentligen då för länge sen? Är Michael en hjälte? Och vilka var Signas föräldrar… var de verkligen idioter? Vad var det som hände?

Signa och Agnes känner sig som systrar. Ingen av dem behöver vara ensam mer och de känner att de tillhör varandra.

  • Hion om natten - handlingen i korthet
    Signa vaknar om natten och upptäcker att det finns något i den farliga brunnen.

DelaLäs mer