Hoppa till huvudinnehåll

Information om vaccinationsbevis

Föregående Nästa

Gäller från 1 december.

22 december 2021

FÖR DIN TRYGGHET

INFORMATION MED ANLEDNING AV COVID-19

Regeringen har beslutat om att införa vaccinationsbevis för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än 100 personer. Kravet på vaccinationsbevis gäller från och med 1 december.

Detta innebär att alla över 18 år som besöker Norrköpings Symfoniorkesters konserter i De Geerhallen i Norrköping och Crusellhallen i Linköping ska visa upp giltigt vaccinationsbevis och legitimation. Undantag gäller personer under 18 år och personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig.

Detta gäller inför ditt besök:
Hämta vaccinationsbevis på COVIDBEVIS.SE. Om du redan har ett covidbevis, säkerställ att giltighetstiden inte har gått ut. Ladda ner ett nytt vid behov.

Det går bra att visa ditt vaccinationsbevis antingen i mobilen eller utskrivet på papper. Observera att negativt covidtest eller tillfrisknandebevis inte är giltiga. Tänk på:

 1. Att komma till konserthuset i mycket god tid, en timme innan konsertens starttid
 2. Att ha giltigt vaccinationsbevis med sig och redo för skanning
 3. Att ha giltig legitimation med sig och redo för uppvisande

Serveringarna öppnar en och en halv timme innan konsertstart, välkommen in!

Hur visar jag upp mitt vaccinationsbevis?
Våra publikvärdar hjälper dig att skanna beviset i samband med att du kommer till våra entréer. Det går bra med både utskrivet bevis eller att visa upp i telefonen. Sedan välkomnas du precis som vanligt. Kom ihåg legitimation, biljett och att komma i väldigt god tid. Ingen data sparas i varken skanner eller hos oss.

Kan jag visa upp mitt gula vaccinationskort som vaccinationsbevis?

Nej, du behöver uppvisa vaccinationsbevis med QR-kod. Läs på covidbevis.se hur du går tillväga för att skaffa det. Här är länk till frågor och svar på covidbevis.se

Jag kan inte vaccinera mig av medicinska skäl. Vad gäller för mig?
Om du av medicinska skäl inte kan eller får vaccinera dig behöver du visa upp ett intyg från hälso- och sjukvården tillsammans med legitimation som styrker detta för att ha rätt att besöka oss.

Jag är under 18 år och har inget vaccinationsbevis.
Är du under 18 år behöver du inte uppvisa något vaccinationsbevis. Åldersgränsen är bestämd av regeringen.

Jag har köpt biljett men är ovaccinerad eller saknar giltigt vaccinationsbesvis. Får jag pengarna tillbaka?
Vi har tillfälligt öppet köp på alla biljetter. Du som köpt biljett och är ovaccinerad eller saknar giltigt vaccinationsbevis kan få hjälp med återköp via INFOBILJETT@SCENKONSTOST.SE eller telefonbokning 020-51 51 20. Glöm inte att ange vilken konsert, vilket datum och i vilket namn biljetten är köpt. Observera att avbokningen måste göras innan konsertens start.

Vi värnar om vår publik och personal och har anpassat rutiner och arbetssätt för att skapa en trygg och säker miljö i samband med våra konserter.

Den 29 september hävdes restriktionerna gällande bland annat avstånd mellan sällskap i salongen, men vi uppmanar till fortsatt hänsyn till andra i såväl salong som i foajé. Stanna hemma om du har sjukdomssymptom. Vänta minst två dagar efter att symptomen gått över innan du besöker oss. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt gällande lagstiftning. Vi följer noga utvecklingen och är beredda att ställa om ifall läget ändras. Läs mer om vad som gäller på Folkhälsomyndighetens hemsida.

VAD VI GÖR

 • Öppna dörrar. Vi har entrédörrar öppna och våra värdar öppnar dörrarna in till salong, så att du inte ska behöva ta i handtag.
 • I våra lokaler finns utplacerade stationer med handsprit.
 • Vi erbjuder gratis munskydd - säg till en publikvärd om du vill ha.
 • Välj rätt entré. Titta på din biljett – där anges vilken salongsdörr som ligger närmast. När du kommer till och går från konserten önskar vi att du går in och ut genom närmaste salongsdörr för ett så smidigt flöde som möjligt.
 • Ingen kontanthantering. Du kan betala med bankkort eller Swish.
 • Hörhjälpmedel finns hos publikvärdarna och spritas efter användning.
 • Förbokning. Vi uppmanar fortsatt att köpa biljett till alla våra evenemang innan. Detta för att undvika köbildning.
 • Publikvärdar finns på plats för att hjälpa alla till sin plats och svara på frågor. Värdarna har fått extra utbildning i säkerhets- och hygienrutiner.
 • Öppet köp. Vi fortsätter med öppet köp på samtliga biljetter så att den som är den minsta förkyld kan avboka och få pengarna tillbaka.
VAD GÄLLER KRING ÅTERBETALNING?

Om någon konsert inte kan genomföras på grund av covid-19 så kommer du med biljett självklart att återbetalas. Under coronapandemin har vi även infört öppet köp på samtliga biljetter. Avboka kostnadsfritt och få pengarna tillbaka genom att mejla till INFOBILJETT@SCENKONSTOST.SE. Glöm inte att ange vilken konsert, vilket datum och i vilket namn biljetten är köpt. Observera att avbokningen måste göras innan konsertens start.

Vi samarbetar med Svensk Scenkonst för din trygghet.


Dela