Hoppa till huvudinnehåll

Ny utrustning i De Geerhallen

Föregående Nästa

SON uppgraderar tekniken för ljud- och bildinspelningar.

11 August 2020

När coronapandemin slog till i vintras och ingen publik fick släppas in i salongerna, så vände Scenkonst Öst på en femöring och styrde om till digital verksamhet. Både Östgötateatern och Norrköpings Symfoniorkester började visa konserter och föreställningar online.

“Som de bästa i branschen”

SON lyckades snabbt skaffa fram en utrustning för dessa inspelningar, och nu satsar orkestern vidare.

- Inför hösten har vi uppgraderat den tekniska utrustningen så att vi nu kan göra ljud- och bildinspelningar med samma kvalitet som de allra bästa i branschen, säger Henrik Marmén, konstnärlig chef för SON.

- Det här är ett viktigt steg i SONs digitala utveckling för att nå ut till en större publik, och extra angeläget nu när vi är förhindrade att möta våra tusentals trogna besökare i De Geerhallen och Crusellhallen.

Högre kvalitet

På plats i De Geerhallen är Lars Nilsson och hans team från inspelningsstudion Nilento, som gjort många populära inspelningar tillsammans med SON, till exempel de fina och prisade cd-utgåvorna med Sven-Bertil Taube. Tillsammans med SONs inspicienter ansvarar de för att installera den nya utrustningen.

- Vi sätter upp sex kameror som har mycket hög kvalitet, säger Lars Nilsson.

- Dessutom ger den här installationen bättre redigeringsmiljö, så det ger helt nya möjligheter för efterproduktionen. Ljudet blir också bättre, med helt nya mikrofoner.

Inspicienterna nyckelpersoner

SONs inspicienter inte bara monterar utrustningen, det är också de som sköter inspelningarna, tillsammans med olika musiker.

Den första produktionen som spelas in med den nya utrustningen är “Sommar i sta’n”, som premiärsänds torsdag 20 augusti kl 19.00.

Läs mer här: Sommar i sta’n >>

  • Ny utrustning i De Geerhallen
    I förgrunden Lars Nilsson med en av de sex nya kamerorna, och i bakgrunden SONs podieinspicient Wictor Lindt t h och podietekniker Jonathan Andersson t v.

Dela