Hoppa till huvudinnehåll

Scenkonst Öst fortsätter digitalt

Föregående Nästa

Publikpausen förlängs till 1 mars, men den framgångsrika digitala satsningen fortsätter.

11 januari 2021

Omställningen till smittsäkra digitala kulturupplevelser fortsätter. Pausen för publika föreställningar och konserter inom Scenkonst Öst, det vill säga Norrköpings Symfoniorkester och Östgötateatern med ung scen/öst, förlängs till och med den 1 mars 2021.

Sedan november har den publika teater- och konsertverksamheten inom Scenkonst Öst varit pausad. Flera föreställningar och konserter har fått ställas in med anledning av skärpta restriktioner och i syfte att bidra till att minska smittspridningen i samhället. Istället har Norrköpings Symfoniorkester och Östgötateatern med ung scen/öst fokuserat på att ge digitala produktioner.

SON spelar in

SON spelar in ett urval av vårens planerade konserter, med något förändrat program, och sänder på den digitala scenen. SON har också utökat sitt utbud av kammarkonserter. Familjekonserten och skolkonserterna i samarbete med De Geergymnasiet Musik är framflyttade till maj och Sportlovsorkestern med tillhörande konserter är i år inställd.

Överväldigande digitalt resultat

– Vi har under den här perioden satsat stort på att spela in och sända konserter på vår digitala scen och är överväldigade över hur väl det tagits emot av publiken. Vi når ut större och bredare och har fått ett genomslag även internationellt, säger SONs konstnärlige chef Henrik Marmén.

– Men det är ju i det levande mötet med publiken som den verkliga magin uppstår och nu längtar vi alla efter att det åter blir möjligt.

Biljetter återbetalas

Alla tusentals abonnenter med biljetter till vårens föreställningar och konserter kommer att kontaktas under de närmaste veckorna och erbjudas återbetalning.

Östgötateatern med ung scen/öst

Östgötateaterns två stora föreställningar våren 2021 – Sverigepremiären av den mörka finska komedin Expedition kyla och den visuella nytolkningen av den norska klassikern Peer Gynt – flyttas till våren 2022. Östgötateaterns barn- och ungdomsscen ung scen/öst kommer inte att spela de planerade föreställningarna Atlas över Fläsklösen och Kosmoskänslan på scen under våren.

– Vår satsning på digitalt utbud fortsätter och förstärks i och med den förlängda pausen. Vi jobbar just nu för fullt med att ställa om ytterligare och se över olika alternativ för en digital repertoar, säger Östgötateaterns teaterchef Nils Poletti.


Dela


Trygga konsertbesök

Om orkestern

Musikerna

Musiker i micken

Om orkestern

Diskografi