Hoppa till huvudinnehåll

SON-vännernas höststipendium

Föregående Nästa

Vi gratulerar violinisten Paul Waltman

16 december 2021

SON-vännerna, Norrköpings Symfoniorkesterns vänförening, delar varje år ut två stipendier till förtjänta orkestermusiker, ett på våren och ett på hösten. Höstens stipendium 2021 gick till violinisten Paul Waltman.

Paul Waltman är sedan 2010 anställd som andre konsertmästare vid SON.

Innan SON var Paul vid Kungliga Filharmonikerna 1999-2000 och därefter vid Radiosymfonikerna fram till 2010. Paul har även varit solist hos och vikarierat som konsertmästare vid ett flertal symfoniorkestrar. Han spelar gärna kammarmusik, med bland andra Bengt Forsberg, Tobias Ringborg och Francisca Skoogh. Därtill brinner han för att hitta nya juveler i den senromantiska repertoaren. Tonsättaren Erich Wolfgang Korngold är en favorit och Paul släppte 2008 en skiva där han tolkar dennes musik.

Vi gratulerar till stipendiet!

SON-vännerna

är en ideell förening bildad 1987 med syfte att stödja Norrköpings Symfoniorkester (SON). De har omkring 800 medlemmar och verkar för ökad kontakt mellan orkestern och musikintresserade.
SON-vännerna delar årligen ut två stipendier till ett par av orkesterns musiker. De ordnar medlemsträffar med musik, bland annat musikkafé, tillsammans med musiker ur SON.

  • SON-vännernas höststipendium
    Paul Waltman och SON-vännernas ordförande Helena Cimbritz.

Dela