Hoppa till huvudinnehåll

SONs Beethoven-år

Föregående Nästa

Beethoven fyller 250 år i år - allt om SONs firande!

11 December 2020

​I år firar hela världen att det är 250 år sedan den store kompositören Ludwig van Beethoven föddes.

Här samlar vi alla säsongens inspelade Beethoven-konserter, och allt annat material kring mästaren som vi tar fram.

Fira födelsedagen med oss!

I veckan då Ludwig van Beethoven fyller år firar vi två gånger. Den 16 december klockan 18 återutsänder vi inspelningen av Beethovens Symfoni nr 5, Ödessymfonin, med chefdirigent Karl-Heinz Steffens på pulten. Den 17 december deltar vi i UNESCOS internationella digitala firande av Beethoven med samma verk. Du kan se femman på SONs YouTube-kanal fram till 15 januari.
Beethoven 250 år på SONs digitala scen >>

Följ vår nedräkning till födelsedagen på Instagram! Där heter vi @norrkopingsymph. Roliga och nyttiga fakta samt personliga Beethoven-minnen!

Ta en kopp kaffe och njut!
Se filmen om Beethovens kaffevanor!
Läsning

Beethoven 20 år - artikel och roliga fakta >>

Inspelade konserter

Fram till 22 december kan du se SONs framförande av Beethovens Symfoni nr 4 på SONs digitala scen med dirigent Christian Kluxen på pulten. I konserten ingår även Sandströms Cellokonsert med Torleif Thedéen som solist.
Beethovens Symfoni nr 4 på SONs digitala scen >>

Nästa Beethovenkonsert

Onsdagen 13 januari direktsänder vi en kammarkonsert som bland annat innehåller en septett av Beethoven. Kammarmusik på SONs digitala scen >>

Vi har fler Beethoven-konserter inplanerade, men på grund av omständigheterna kring coronapandemin kan de flyttas eller ändras. Håll dig uppdaterad här på webbplatsen, vi meddelar så fort vi vet säkert hur programmen ser ut.


Dela


Trygga konsertbesök

Musiker i micken