Hoppa till huvudinnehåll

Succé för barn blir film

Föregående Nästa

SON spelar in Nasse hittar en stol.

9 november 2020
Den här veckan är det ingen konsert i De Geerhallen, inte ens för 50 personer. Men det är fullt upp ändå! I konsertsalen pågår inspelningarna av “Nasse hittar en stol”, dundersuccén från 2017 som bygger på Sven Nordqvists älskade bok.

- Vi gör filmen eftersom vi inte kan ge några konserter för stor publik nu under pandemin, säger Kristina Holm Danielsson, som producerat Nasse-konserten två gånger förut och nu även kan titulera sig filmproducent.

- Det är viktigt att barnen också får något innehåll på SONs digitala scen.

Extrakameror

Eftersom det inte är någon publik i salongen så kan filmteamet ta ut svängarna. Skådespelarna Åsa Forsberg och Tobias Almborg har fått en egen liten scen mitt i havet av stolar i salongen. Och förutom de fasta kamerorna inne i De Geerhallen så filmas konserten också med en handkamera.

- Vi vill göra en riktigt fin produktion för barnen, säger Kristina.

Visas från 19 december

Först blir det ett par dagars repetitioner, med skådespelarna för sig och musikerna för sig. Och sedan blir det tre dagars inspelning innan klippningsarbetet tar vid. Konserten Nasse hittar en stol publiceras sedan på SONs digitala scen lagom till jul, kostnadsfritt.

Nasse hittar en stol handlar just om att Nasse hittar en stol - men inte vet vad hen ska göra med den. Det kommer många kompisar som vill hjälpa till, och ibland går det på tok. Musiken är skriven av Christoffer Nobin, som också dirigerar SON i filmen. Manus har Åsa Forsberg och Tobias Almborg skrivit tillsammans.

  • Succé för barn blir film
    Skådespelarna Åsa Forsberg och Tobias Almborg. Foto: Caroline Kvick
  • Succé för barn blir film
    Åsa och Tobias repar inför inspelningen.

Dela