Hoppa till huvudinnehåll

Musik möter teknik när SON ger sig ut i rymden

Föregående Nästa

To boldly go where no orchestra has gone before. Nu blir det konsert i planetariet.

24 oktober 2014

Norrköpings Symfoniorkester flyttar in i domteatern på Visualiseringscenter C och ger sig ut på en resa i rymden med astronomen Marie Rådbo som reseledare. Symfoniorkestern och Visualiseringscenter C samarbetar i ett unikt projekt där musik får möta innovativ visualiseringsteknik. Två föreställningar blir det, på onsdag kväll den 22 oktober.

– Det blir en riktig stjärnsmäll när två av regionens spetsinstitutioner möts, säger SONs vd och konstnärliga ledare Karin Veres. Det här är ett mycket spännande samarbete som ger mersmak.

– Det här är ett fantastisk tillfälle att uppleva vår domteater på ett helt nytt sätt, säger Therése Eklöf, vd för Visualiseringscenter C . Kombinationen av en levande symfoniorkester med en liveresa i Rymden i 3D vågar jag påstå inte har kunnat upplevas på många platser tidigare.

Den kända astronomen Marie Rådbo fungerar som reseledare på denna utflykt i rymden.

– Det här är jätteroligt och ett sätt att visa att världen inte är så strikt uppdelad, säger hon. Vi är alla en del av universum och vi bor alla i rymden. Just vi har turen att bo på en fantastisk planet som vi måste ta hand om. Och musiken då? Det blir en inspirerad blandning med allt från Bachs Air till David Bowies Life on Mars. Danser av både Bartók och Stravinsky finns också i programmet. Dirigent är Christoffer Nobin. Hela symfoniorkestern får inte plats i domteatern. Ensemblen består vid dessa tillfällen av 25 musiker.

  • Musik möter teknik när SON ger sig ut i rymden
    Astronomen Marie Rådbo guidar publiken genom rymden.

Dela