Hoppa till huvudinnehåll

Vi spelar på äldreboenden

Föregående Nästa

Musik som inte gör någon besviken när SONs brassensemble spelar på äldreboenden.

23 april 2020

Under vecka 18 ger sig en brassensemble från Norrköpings Symfoniorkester ut till äldreboenden i Norrköping och spelar lättlyssnad vårmusik på innergårdarna. Det blir sammanlagt tolv konserter med start på måndag 27 april och final på valborgsmässoaftonens eftermiddag. Fler framträdanden under maj planeras.

- Det känns oerhört viktigt och roligt att vi kan nå ut till människor även nu i dessa tider. I påtvingad isolering och ensamhet kan musik betyda väldigt mycket och vi hoppas att vi på det här sättet kan erbjuda en stunds avkoppling och glädje på äldreboendena, säger SONs konstnärlige chef Henrik Marmén.

Brassensemblen består av SONs musiker Filip Draglund och Stefan Mattsson trumpet, Anna Ahlenius horn, Eric Svensson och Johan Wiklund trombon, Ole Christian Grönning tuba och Martin Orraryd slagverk. Spelningarna kommer att ske utomhus, på innergårdarna, så att de boende kan njuta av musiken på behörigt avstånd, från balkonger och uteplatser.

- Vi utnyttjar brassensemblens alla möjligheter och bjuder på ett brett program med allt från populära gamla schlagers till medryckande och ljusa vårmarscher, säger trombonisten Eric Svensson, som satt ihop programmet. Det blir ljus och lättsam musik som jag tror inte gör någon besviken, säger Eric.


Dela