Hoppa till huvudinnehåll

Lediga tjänster

Här annonseras alla utlysta tjänster inom Scenkonst Öst AB.

Biträdande orkesterchef till Norrköpings symfoniorkester


Är du en person med passion för musik samtidigt som du drivs av att arbeta med människor, har ett stort intresse för administration och personalplanering och uppskattar struktur, ordning och reda? Då är detta en fantastisk möjlighet när vi nu söker en biträdande orkesterchef till Norrköpings symfoniorkester.

Vilka är vi?

Scenkonst Öst skapar scenkonst med både bredd och spets och verksamheten är till för alla i Östergötland. Scenkonst Öst AB bildades 2016 och består av de konstnärliga verksamheterna Norrköpings Symfoniorkester och Östgötateatern med ung scen/öst. Organisationen består också av ett verksamhetsstöd omfattande avdelningar för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet. Värdeorden mod, respekt och delaktighet står för bolagets gemensamma grund och förhållningssätt. Verksamheten har cirka 200 anställda och lika många eller fler med anställning på visstid. Omsättningen är ca 200 mkr per år och ägare är Region Östergötland, Norrköpings kommun och Linköpings kommun.

Norrköpings Symfoniorkester spelar nyskriven och klassisk musik på internationell toppnivå. Orkestern har 85 musikertjänster och totalt arbetar cirka 100 personer i olika professioner för att ge SONs publik oförglömliga musikupplevelser. Norrköpings Symfoniorkester gör ett 80-tal framträdanden per år och når under en genomsnittssäsong 80 000 100.000 besökare varav cirka 20 000 barn och unga.

Vad innebär rollen?

I rollen som biträdande orkesterchef är du orkesterchefens högra hand och ska vid behov tillfälligt kunna företräda arbetsgivaren. I det ansvaret ingår till exempel att leda arbetsplatsträffar och genomföra medarbetarsamtal. Tillsammans med bibliotekarie och podieinspicienter ingår du i orkesteravdelningen med uppdrag att skapa förutsättningar för orkestern och verksamheten. I ditt uppdrag kommer du tillsammans med orkesterchefen att ansvara för personal- och vikarieplanering, schemaläggning, instrumentfrågor, kompetensutvecklingsfrågor med mera. Du kommer vidare att ansvara för planering av provspelningar och genomföra utvärderingssamtal. I arbetsuppgifterna ingår stundtals att ha nära kontakt med Försäkringskassa, Migrationsverket, företagshälsovård och bolagets interna avdelningar. Som biträdande orkesterchef rapporterar du till orkesterchefen.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom musik, kultur eller annan eftergymnasial utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig för befattningen. Tidigare erfarenhet av projektledning eller annan arbetsledande funktion är meriterande. Intresse för personalfrågor samt erfarenhet från administration av större verksamhet är meriterande. Vi ser det som positivt om du har erfarenhet av liknande roll inom branschen men det är inget krav.

Vi förutsätter att du har en god förmåga att hantera digitala verktyg och är en mycket van användare av Office-paketet. God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och engelska är ett krav, ytterligare språkkunskaper är meriterande. Har du ett intresse för budget, siffror och har förmåga att se frågor ur ett ekonomiskt perspektiv är detta ett plus.

Som person har du en utpräglad känsla för service och administration. Du är strukturerad och tycker om att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du är självgående, det vill säga tar ansvar för din uppgift, förutser problem och tar initiativ till att lösa dem och driver dina processer framåt. Du har en god samarbetsförmåga, relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt, lyssnar och kommunicerar väl. I arbetet är du ett stöd och ger service till kollegorna, därför är du uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och anstränger dig för att leverera lösningar. I rollen behöver du ha en god kommunikativ förmåga och kunna förmedla information på ett enkelt och tydligt sätt.

Om anställningen
Lön

Individuell lönesättning

Anställningsvillkor

100%, Dagtid (kvälls-och helgarbete kan förekomma)

Tillsvidareanställning (provanställning 6 mån kommer tillämpas)

Arbetsort: Norrköping

Tillträde

Efter överenskommelse

Kontaktpersoner

Marika Dahlbäck
Orkesterchef
marika.dahlback@norrkopingssymfoniorkester.se
Tfn 073-940 96 72


Henrik Marmén
Konstnärlig chef
henrik.marmen@norrkopingssymfoniorkester.se
Tfn 0703-58 02 62


Fackliga kontaktpersoner

Johanna Tafvelin, Symf
johanna.tafvelin@norrkopingssymfoniorkester.se
Tfn 070-690 79 08


Jan Duda, Symf
Jan.duda@norrkopingssymfoniorkester.se
Tfn 070-788 03 22


Caroline Karlsson, Teaterförbundet
caroline.karlsson@scenkonstost.se
Tfn 073-335 96 14


Välkommen med din ansökan till arbete@scenkonstost.se

Senast den 17 januari vill vi ha din ansökan.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Övriga tjänster

Med hänvisning till spridningen av coronavirus kommer vårens tidigare utlysta tjänster för violin 2 tutti, kontrabas tutti och solo horn att skjutas upp. Tjänsterna kommer att utlysas vid senare tillfälle.

Konserthuset

Pappersfabriken…

… som blev hem för en hel orkester.

Om orkestern

Plantskolan

Chefdirigenter genom tiderna

Hitta hit

Konserthuset i Norrköping

Hitta hit, p-platser och kollektivtrafik.

AKTUELLT

Välkommen!

Säsongen 2020/2021