Hoppa till huvudinnehåll

Lediga tjänster

Här annonseras alla utlysta tjänster inom SON.

Vikarierande biträdande orkesterchef till Norrköpings symfoniorkester

3/1 - 30/9 2022

Välkommen med din ansökan till arbete@scenkonstost.se
Senast den 17 oktober vill vi ha din ansökan. Intervjuer kommer att ske löpande.

Är du en person med passion för musik samtidigt som du drivs av att arbeta med människor, har ett stort intresse för administration och personalplanering och uppskattar struktur, ordning och reda? Välkommen med din ansökan till tjänsten som vikarierande biträdande orkesterchef, Norrköpings Symfoniorkester.

Vilka är vi?

Norrköpings Symfoniorkester spelar nyskriven och klassisk musik på internationell toppnivå. Orkestern har 85 musikertjänster och totalt arbetar ca 100 personer i olika professioner för att ge SONs publik oförglömliga musikupplevelser. Norrköpings Symfoniorkester gör ett 80-tal framträdanden per år och når under en genomsnittssäsong 80-100.000 besökare varav ca 20 000 barn och unga.

Vad innebär rollen?

Tillsammans med bibliotekarie och podieinspicienter ingår du i orkesteravdelningen med uppdrag att skapa förutsättningar för orkestern och verksamheten. I ditt uppdrag kommer du under orkesterchefens ledning administrera och ansvara för personal- och vikarieplanering, schemaläggning, instrumentfrågor, kompetensutvecklingsfrågor m. m. I arbetsuppgifterna ingår stundtals att ha nära kontakt med Försäkringskassa, Migrationsverket, företagshälsovård och bolagets interna avdelningar. Som biträdande orkesterchef rapporterar du till orkesterchefen.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom musik, kultur eller annan eftergymnasial utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig för befattningen. Intresse för personalfrågor samt erfarenhet från administration av större verksamhet är meriterande. Vi ser det som positivt om du har erfarenhet av liknande roll inom branschen men det är inget krav.

Vi förutsätter att du har en god förmåga att hantera digitala verktyg och är en mycket van användare av Office-paketet. God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och engelska är ett krav, ytterligare språkkunskaper är meriterande.

Som person har du en utpräglad känsla för service och administration. Du är strukturerad och tycker om att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du är självgående det vill säga tar ansvar för din uppgift, förutser problem och tar initiativ till att lösa dem. Du har en god samarbetsförmåga, relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt, lyssnar och kommunicerar väl. I arbetet är du ett stöd och ger service till kollegorna, därför är du uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och anstränger dig för att leverera lösningar. I rollen behöver du ha en god kommunikativ förmåga och kunna förmedla information på ett enkelt och tydligt sätt.

Om anställningen
  • Lön: Individuell lönesättning
  • Anställningsvillkor: 100%, Dagtid (kvälls-och helgarbete kan förekomma)
  • Visstidsanställning
  • Arbetsort: Norrköping
  • Tillträde: 3/1-30/9 2022, eventuell förlängning

Välkommen med din ansökan till arbete@scenkonstost.se
Senast den 17 oktober vill vi ha din ansökan. Intervjuer kommer att ske löpande.

Kontaktpersoner

Marika Dahlbäck, orkesterchef
marika.dahlback@norrkopingssymfoniorkester.se
Tfn 073-940 96 72

Mats Gripenbad, biträdande orkesterchef
mats.gripenblad@norrkopingssymfoniorkester.se
Tfn 073-5032993

Fackliga kontaktpersoner

Johanna Tafvelin, Symf
johanna.tafvelin@norrkopingssymfoniorkester.se
Tfn 070-690 79 08

Jan Duda, Symf
jan.duda@norrkopingssymfoniorkester.se
Tfn 070-788 03 22

Caroline Karlsson, Fackförbundet för scen och film
caroline.karlsson@scenkonstost.se
Tfn 073-335 96 14

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Konserthuset

Pappersfabriken…

… som blev hem för en hel orkester.

Om orkestern

Plantskolan

Chefdirigenter genom tiderna

Hitta hit

Konserthuset i Norrköping

Hitta hit, p-platser och kollektivtrafik.

AKTUELLT

Välkommen!

Läs om höstens konserter för publik!