Hoppa till huvudinnehåll

Tillgänglighet

Information för dig med någon typ av funktionsnedsättning.

Hiss

I konserthuset finns hiss med utrymme för rullstol till vänster i foajén, från entrén sett.

Platser för funktionshindrade

Platserna 730-735 i De Geerhallen är lätta att komma åt och särskilt lämpliga för funktionshindrade. Säg till om platsen när du bokar din biljett. Platserna finns utmed väggarna på båda sidor på parkettplan, se salongsöversikten.

Rullstolsplatser

Det finns sex rullstolsplatser i De Geerhallen, tre på varje sida på parkettplan. Ingång genom dörr B, nära hissen. Du kan köpa biljett för rullstolsplats online via Ticketmaster. Om du bokar hos i Biljettkassan Louis De Geer, säg till att du vill ha en rullstolsplats.

Toaletter för rörelsehindrade

Toaletter med utrymme för rullstolar finns på plan 1 (parkett) och plan 3 (första balkong) i konserthuset.

Parkering för rörelsehindrade

Tre p-platser vid Holmentornet på Kvarnholmsplan intill konserthuset. Kör till Kvarnholmsplan via Dalsgatan. OBS: P-tillstånd för rörelsehindrade krävs.

För dig med nedsatt hörsel

I De Geerhallen finns det nya hörhjälpssystemet My Link, som gör att du fritt kan välja den plats i De Geerhallen som du helst vill sitta på - systemet når överallt.
My Link-systemet använder en FM-sändare. Du kvitterar ut en egen FM-mottagare hos den konsertvärd som också delar ut program. Mottagaren sitter i en slinga som bärs runt halsen.
Ladda ner information om MyLink hörslinga här >>

För dig med nedsatt syn

Du kan få hjälp att hitta till din plats av konsertvärdarna. Ta gärna kontakt med Biljettkassan Louis De Geer före konserten och säg till att du behöver hjälp.

Hitta hit

Konserthuset i Linköping

Hitta hit, p-platser och kollektivtrafik.

Vanliga frågor

Var? När? Hur?

Allt du undrar om konsertbesöket.

Mat & dryck

Mat i pausen

Boka något gott till pausen.