Hoppa till huvudinnehåll

Vanliga frågor

De vanligaste frågorna publiken brukar ställa.

 • Vaccinationsbevis

  Behöver jag vaccinationsbevis för att besöka SONs konserter?

  Ja, från och med den 1 december behöver alla besökare över 18 år kunna visa upp ett giltigt vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än 100 deltagare. Känner du sjukdomssymptom uppmanar vi dig stanna hemma enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

  Detta gäller inför ditt besök:

  Hämta vaccinationsbevis på COVIDBEVIS.SE. Om du redan har ett covidbevis, säkerställ att giltighetstiden inte har gått ut. Ladda ner ett nytt vid behov.
  Det går bra att visa ditt vaccinationsbevis antingen i mobilen eller utskrivet på papper. Observera att negativt covidtest eller tillfrisknandebevis inte är giltiga.

  1. Att komma till konserthuset i mycket god tid, en timme innan konsertens starttid
  2. Att ha giltigt vaccinationsbevis med sig och redo för skanning
  3. Att ha giltig legitimation med sig och redo för uppvisande

  Kan jag visa upp mitt gula vaccinationskort som vaccinationsbevis?

  Nej, du behöver uppvisa vaccinationsbevis med QR-kod. Läs på covidbevis.se hur du går tillväga för att skaffa ett sådant. Här är länk till frågor och svar på covidbevis.se

  Vad gäller om jag har medicinska skäl att inte vaccinera mig mot covid-19?

  Om du på grund av sjukdom inte kunnat vaccinera dig mot Covid-19 visar du istället för vaccinationsbevis upp ditt sjukintyg och ID för publikvärdarna när du kommer till oss.

  Hur visar jag upp mitt vaccinationsbevis?

  Våra publikvärdar hjälper dig att skanna beviset i samband med att du kommer till våra entréer. Det går bra med både utskrivet bevis eller att visa upp i telefonen. Sedan välkomnas du precis som vanligt. Kom ihåg ID, biljett och att komma i väldigt god tid. Vi rekommenderar att komma en timme innan konserten börjar. Ingen data sparas i varken skanner eller hos oss.

  Jag är ovaccinerad och har inget vaccinationsbevis. Får jag avboka min biljett?

  Ja det går bra att avboka din biljett och få pengarna tillbaka om du kontaktar oss innan konserten. Vi har tillfälligt öppet köp på alla biljetter. Avbokning görs genom att kontakta vår kundservice på 020-515120 eller infobiljett@scenkonstost.se . Glöm inte att ange vilken konsert, vilket datum och i vilket namn biljetten är köpt. Observera att avbokningen måste göras innan konsertens start.

 • Aktuellt

  Kommer det ett konsertprogram för våren 2022?

  Det kommer ett tryckt konsertprogram i början på 2022. Det finns alltid aktuell information om kommande konserter på webben. Se kommande konserter

 • Biljetter

  Var köper jag biljetter?

  Biljetter köper du enklast här via hemsidan. Gå till den konsert du är intresserad av, och klicka på köp-knappen som leder till biljettbokningen.

  Du kan också köpa i någon av våra biljettkassor:

 • Tider

  Hur länge varar en konsert?

  I varje konsert i konsertkalendern skriver vi ut ungefärlig speltid för konserterna, inklusive pausen som är 30 minuter. Vi reserverar oss för att konserten kan bli längre än angivet. Familjekonserterna är oftast kortare och utan paus.

  När ska jag komma?

  Kom i god tid till konserten, nu när du ska uppvisa vaccinationsbevis uppmanar vi till en timme innan konsertstart. Det kan bli kö både in till konserthuset, att visa biljett och i garderob. Vi ringer in till konserterna tre gånger i foajén. Ta gärna din plats redan vid första inringningen. Det är trevligt för alla att kunna starta på utsatt tid.

  Vad händer om jag kommer för sent?

  Vänd dig till konsertvärdarna. De hjälper dig in så snart det går, till en plats där din ankomst stör så lite som möjligt. Det är alltså inte säkert att du får sitta på din bokade plats.

 • Hitta hit

  Var kan jag parkera?

  På sidan Parkering hittar du all information om hur man tar sig till De Geerhallen med bil.

  Hur tar jag mig till Louis De Geer konsert & kongress?

  På sidan Hitta hit finns all information om hur du tar dig till konserthallen.

 • Före konserten

  Var finns garderob och toaletter?

  Garderob finns på entréplan (plan 2). Avgiften är 20 kr. På SONs konserter är det fri garderob för barn och ungdomar till och med 19 år. Toaletter finns på plan 1 – 4. Toaletter för rörelsehindrade finns på plan 1 - 3.

  När öppnar konserthuset inför en konsert?

  Entré, garderob och barer öppnar 1,5 timme före konsert. Biljettkassan i konserthuset öppnar 1 timme före konsert. Läs allt om biljettköp på sidan Biljetter.

  Vad är en konsertintroduktion?

  Vid nästan alla våra konserter har vi konsertintroduktion 30 minuter före konsertstart. En musiker, en dirigent eller någon annan kunnig person berättar om programmet. Du ser i varje konsert i konsertkalendern vilka konserter som har introduktion, och vem som håller den. Introduktionerna är gratis.

 • Under konserten

  Finns det något att äta?

  I konserthuset finns flera barer. De öppnar 1,5 timme före konserten, och du kan boka bord och förtäring i förväg. Läs mer på Mat & Dryck.

  Får jag fotografera?

  Fotografering, film- och ljudupptagning är inte tillåtet under konserter. Men fota gärna ute i foajén, och berätta var du är! SON finns på Instagram och Twitter som @norrkopingsymph, samt på Facebook. Pressfotografer ber vi kontakta SONs marknadsavdelning för ackreditering.

  Räcker det om jag sätter mobilen på ljudlöst?

  Vi ber dig stänga av din mobiltelefon helt av innan du går in på konserten. Då är du säker på att inte störa någon, och kan slappna av och njuta!

 • Efter konserten

  Hur får jag ut mina ytterkläder snabbt från garderoben?

  Titta på garderobskvittot där det står en bokstav. Sök dig till den bokstaven i garderoben!

  Vad heter hon till vänster som spelar fiol?

  musikersidan hittar du bilder och kort information om våra symfoniker.

  Jag blev så nyfiken på konserthuset. När byggdes det?

  Louis de Geer invigdes som konserthus 1994, men har en mycket längre historia än så. Läs mer på sidan om konserthuset. Orkesterns historia har också en sida för sig.

 • Kontakt

  Hur når jag administrationen?

  På våra sidor för kontakt och medarbetare hittar du telefonnummer och e-postadresser till både kansliet och orkesteravdelningen.

  Vad är det för telefonnummer till biljettkassan?

  Biljettkassan Scenkonst Öst har telefon 020 515120, e-post infobiljett@scenkonstost.se

  Biljettkassan Linköping Konsert & Kongress har telefon 013-190 00 00, e-post info@konsertkongress.se.

 • Tillgänglighet

  Finns det hjälpmedel för hörselskadade?

  De Geerhallen är utrustad med hörhjälpmedlet My Link. Läs mer på sidan om tillgänglighet.

  Finns det rullstolsplatser?

  Det finns sex rullstolsplatser i De Geerhallen, och dessutom platser som är särskilt lämpliga för personer som behöver en assistent. Läs mer på sidan om tillgänglighet.

Mat & dryck

Mat i pausen

Boka något gott till pausen.

Ditt besök

Salongsplanen

Välj din biljettkategori och hitta din stol!

Hitta hit

Konserthuset i Norrköping

Hitta hit, p-platser och kollektivtrafik.

Hitta hit

Konserthuset i Linköping

Hitta hit, p-platser och kollektivtrafik.