Hoppa till huvudinnehåll

Lyrisk lycka

15.00 - lördag 22 september 2018
De Geerhallen, Norrköping


Föregående konsert Nästa konsert

SON-solist i trumpetkonsert

På senare tid har fransyskan Louise Farrenc kommit till heders igen efter att ha varit mer eller mindre bortglömd något hundratal år. Hon var under 30 år professor i pianospel vid Pariskonservatoriet, rörde sig fritt i stadens kulturkretsar och komponerade ett femtiotal mycket uppskattade verk, däribland tre symfonier och två fristående uvertyrer. Uvertyrerna skrev hon på uppdrag av Société des Concerts, något som visar att man tog hennes musik på största allvar.

  Benjamin Staerns musik har många gånger spelats med stor framgång även av SON. Filip Draglund uruppförde i april 2015 hans Surprise! för trumpet. Det är en lyrisk konsert i tre satser ”mjuka som silke”. Man kan se trumpeten som en solosångare och orkestern som en kör, men i den överraskande finalen blir solisten vild av lycka.

  Schumann beskrev Schuberts nionde symfoni som himmelskt lång och vacker. Denna stora C-dursymfoni hörde till mästarens sista verk, och han fick själv aldrig höra den annat än i sitt inre. Schumann hittade den elva år efter Schuberts död, och blev eld och lågor…

  • Filip Draglund, trumpet. Foto: Elias Gammelgård
    Filip Draglund, trumpet. Foto: Elias Gammelgård
  • Ola Rudner, dirigent. Foto: Marinko Belanov
    Ola Rudner, dirigent. Foto: Marinko Belanov

Dela


Abonnemang

Ett stråk av lycka

Abonnera på konserter - spara 35%

AKTUELLT

Välkommen!

Läs om kommande konserter för publik!

Abonnemang

Röd serie

35% rabatt på ordinarie pris

Abonnemang

Gul torsdagsserie

35% rabatt på ordinarie pris